Alt Empordà

Un mort i un ferit crític en un incendi en un pis de Figueres

Un mort i un ferit crític en un incendi en un pis de Figueres

IRENE ROÉ

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un home de 56 anys ha mort i una dona de la mateixa edat ha resultat ferida crítica com a conseqüència d’un incendi en un pis de Figueres (Alt Empordà). Segons informen els Bombers, els equips d’emergències van rebre l’avís aquest dimecres a les 21.56 hores de la nit.

L’incendi afectava la primera planta d’un edifici del carrer d’Àngel. Set dotacions dels Bombers s’hi van traslladar. A la seva arribada, van veure que el foc també afectava el balcó del pis sinistrat. Els efectius van treballar amb l’autoescala, van extingir les flames des de l’exterior i també des de dins de la vivenda.

A l’interior del pis hi van localitzar les dues persones. Els serveis mèdics van fer la reanimació cardiopulmonar, a l’home però no van poder fer res per salvar-li la vida. La dona, també de 56 anys, va ser evacuada inicialment a l’Hospital Josep Trueta de Girona i, posteriorment, la van traslladar amb l’helicòpter del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) a l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona en estat crític. A l’immoble també hi van localitzar un gos sense vida.

Mesures de seguretat

El foc, les causes del qual investiguen els Mossos d’Esquadra, va afectar diverses estances del pis. Va quedar totalment extingit a les 22.37 hores. Durant les tasques d’extinció, els Bombers van demanar a les dues persones que eren a les plantes superiors del pis afectat que es confinessin a dins de la seva vivenda.

Notícies relacionades

Un cop sufocades les flames, van ventilar l’edifici i van comprovar amb el detector de gasos que l’atmosfera interior era neta. Posteriorment, van revisar l’edifici, que és de planta baixa més tres plantes. En la inspecció van determinar que l’estructura no havia quedat afectada, per la qual cosa la resta és habitable. En el dispositiu hi van treballar també dues unitats del SEM, tres patrulles i la unitat d’investigació dels Mossos d’Esquadra i efectius de la Guàrdia Urbana.

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, va manifestar les seves condolences per la víctima mortal i per la persona ferida en el seu compte de Twitter.