Presumpte assetjament

La policia investiga les imatges de Saül Gordillo a l’Apolo després de la denúncia per agressió sexual d’una periodista

  • El periodista ha prestat declaració avui davant els Mossos i ha negat els fets

  • La presumpta agressió va tenir lloc l’1 de desembre de matinada, després del sopar d’empresa de Nadal

La policia investiga les imatges de Saül Gordillo a l’Apolo després de la denúncia per agressió sexual d’una periodista

Pere Francesch/ACN

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Judit Bertran
Judit Bertran

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Mossos d’Esquadra investiguen les imatges de les càmeres instal·lades a l’interior de la discoteca Apolo, on presumptament el periodista Saül Gordillo va agredir sexualment una redactora del diari digital ‘Principal’, mitjà que ell dirigeix. Els agents han pres declaració a l’acusat aquest dijous al matí. Durant l’interrogatori, Gordillo, de 50 anys, ha negat els fets denunciats i ha requerit a la policia que analitzi les gravacions registrades per la sala per demostrar la seva innocència. Tant la ministra d’Igualtat, Irene Montero, com la consellera de Feminismes, Tània Verge, han mostrat el seu suport a la denunciant. «No va de sexe. Va de poder. I ja s’ha acabat la impunitat», ha tuitejat Verge.

L’exdirector de Catalunya Ràdio està sent investigat per un delicte d’agressió sexual després de la denúncia presentada per la redactora del diari digital el 20 de desembre, 19 dies després de la presumpta agressió. Tant l’advocat de Gordillo, Carles Monguilot, com el periodista han declinat fer declaracions a aquest diari. Quan els Mossos finalitzin la investigació, si consideren que hi ha indicis de delicte, remetran el cas als jutjats de Barcelona.

Declaració a comissaria

De moment, els agents de la unitat d’investigació de Sant Martí de Barcelona han citat aquest matí el periodista a la comissaria d’aquest districte. Aquest dimarts van atendre la denunciant, que va referir una agressió sexual perpetrada per Gordillo l’1 de desembre de matinada, a l’interior de la sala Apolo, a l’avinguda del Paral·lel.

Segons va avançar aquest dimecres el diari ‘Ara’ i va poder confirmar EL PERIÓDICO, la denunciant és una periodista de 23 anys que treballa al ‘Principal’. Els fets haurien tingut lloc després del sopar d’empresa entre tots els companys dels programes de 8TV.

Es van reunir primer per sopar en un restaurant a prop del Port Olímpic, van continuar amb unes copes en un bar pròxim al Casino de Barcelona i van culminar la festa a la discoteca del Paral·lel, on únicament hi havia els companys del mitjà digital ‘Principal’, segons assenyalen a EL PERIÓDICO.

Tocaments

A alguns redactors del mitjà digital que van anar a la sala Apolo per acabar la nit els va sorprendre trobar-se dins la discoteca Gordillo, que es va afegir a una festa que no va durar més d’una hora, segons declaracions a EL PERIÓDICO.

Va ser llavors quan Gordillo, presumptament, va fer tocaments a la jove treballadora, per dins els pantalons sense dir res. La jove, segons el seu relat, es va quedar bloquejada fins que va aconseguir allunyar-se’n. Va patir un atac d’ansietat, recull la denúncia dels Mossos, i l’endemà va anar a un Centre d’Atenció Primària (CAP).

Notícies relacionades

L’agressió s’hauria produït mentre demanaven una copa, poc abans de les tres de la matinada. La jove se’n va allunyar plorant i amb dificultats per respirar, i l’hi va explicar tot a una companya. L’endemà, quan va anar al CAP, va necessitar assistència psicològica. La mateixa setmana va rebre la baixa laboral.

El diari ‘Principal’ va informar ahir a la seva web que ha contactat amb la denunciant per «facilitar-li el protocol contra les agressions de la companyia», mentre ha «contractat un perfil extern per garantir un acompanyament professional de totes les parts implicades».