Investigació en marxa

Una veïna de Molins rescata una dona atacada per un ciclista a Collserola a punta de ganivet

  • Els Mossos investiguen dues agressions a dues dones durant la tarda del 23 de desembre comeses per un home que anava amb bicicleta

Una veïna de Molins rescata una dona atacada per un ciclista a Collserola a punta de ganivet

ZOWY VOETEN

5
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Mossos d’Esquadra investiguen dues agressions a dues dones a Molins de Rei (Baix Llobregat) comeses per un ciclista divendres 23 de desembre. Els dos atacs van passar amb menys d’una hora de diferència i en dos punts dels afores del municipi, a la falda de Collserola, que disten només un parell de quilòmetres. La Guàrdia Urbana de Molins de Rei ja n’ha identificat un sospitós.

La primera agressió va passar en un lloc conegut com ‘La Rierada’. La primera víctima estava passejant el gos quan es va creuar amb el ciclista investigat, que, al veure-la, va aturar la seva marxa i la va esperar en una zona amb pendent. Era un home d’uns 50 anys, prim, menut, moreno de pell i una mica demacrat. Semblava que estava arreglant el manillar de la bicicleta. «Jo portava els auriculars posats perquè estava parlant amb el meu germà i, al passar al costat d’ell, vaig sentir que em deia alguna cosa», explica aquesta primera víctima en una conversa telefònica amb aquest diari.

La dona s’hi va acostar per veure què volia i llavors va sentir amb claredat què li preguntava l’estrany: «¿Vols follar?». «Li vaig respondre que no i ell va insistir: «Sí, si que vols follar». I va fer el gest de donar la volta amb la bicicleta per venir cap a mi», relata. «Em vaig espantar molt i vaig començar a córrer». «Vaig demanar al meu germà que no em pengés i vaig continuar corrent sense girar-me per por que m’atrapés i sense saber si el gos m’estava seguint o podia extraviar-se», assegura. La dona, per fortuna, va trobar un grup de veïns que passejaven, es va refugiar entre ells, va recuperar el seu gos i va avisar la Guàrdia Urbana de Molins de Rei.

La segona agressió

Una veïna de Molins va sortir a les cinc de la tarda de divendres passat a córrer pel camí que envolta ‘El Terral’, un circuit de motocròs. A l’endinsar-se a la zona boscosa, va sentir els crits d’una dona. «Imaginava que seria algú que estaria cridant al seu gos per evitar una baralla», explica, mentre acompanya aquest diari pel lloc on van passar els fets, un sender que s’enfila cap a Collserola.

La veïna, que demana que el seu nom es mantingui anònim i accepta una fotografia en què tampoc aparegui el seu rostre, explica que va continuar corrent, cada vegada més inquieta perquè els xiscles no cessaven, fins que va agafar una última corba i finalment va veure qui cridava: era una dona que estava a terra i que tenia un home ajagut sobre ella, agafant-la pel cabell. Al costat de tots dos, reclinada, hi havia una bicicleta. La veïna es va acostar a la dona retinguda i, sense dirigir-se a ell, li va preguntar com estava i la va agafar per l’esquena per separar-los. «Però ella, desesperada, va dir: «No em deixa, no em deixa». Em vaig adonar que estava subjectant una mà d’ell que empunyava un ganivet». La veïna va fer uns passos cap enrere, esporuguida.

«No saps mai com reaccionaràs davant una situació així», admet. «A mi el que se’m va ocórrer va ser treure el telèfon mòbil, mostrar-l’hi i cridar-li que marxés o trucaria a la policia». Va funcionar. L’home va reaccionar i li va pregar que no truqués. «Doncs deixa-la» anar, va insistir la veïna. I l’home la va deixar anar. La dona, veïna de Barcelona de menys de 30 anys que aquella tarda havia sortit a passejar per Collserola, es va reincorporar i es va reunir junt amb la veïna, que continuava empunyant el mòbil. L’agressor va aixecar la bicicleta, de color blau, va agafar la motxilla de la víctima ignorant els crits de les dues dones que li demanaven que la deixés a terra, i va escapar.

L’altre ciclista

Al cap de pocs segons, en direcció contrària, va arribar un ciclista, un veí de Molins de Rei que la dona coneixia i que participa habitualment en competicions de BTT. «Li vaig demanar que anés darrere d’ell per recuperar la motxilla de la noia», diu la veïna, penedida en part perquè en aquell moment no va calibrar que potser l’exposava a un risc innecessari. Després d’assegurar-se que es trobaven bé, l’esportista va sortir rere l’agressor. El va interceptar de seguida i li va demanar que tornés la motxilla a la jove. L’agressor va treure de nou el seu ganivet, de mànec de fusta i fulla de serra, però va accedir finalment a tornar la motxilla a canvi de 10 euros.

Minuts després, les dues dones, encara en estat de xoc i sense saber si pretenia violar-la o tan sols quedar-se amb la seva motxilla, van entrar de nou a Molins i de seguida van topar amb una patrulla de la Guàrdia Urbana activada per la denúncia de la primera dona. Van informar els agents dels fets, que van aclarir que la seva descripció coincidia amb la de la primera víctima i que es tractaria del mateix individu.

 Identificat

Notícies relacionades

Els dos successos van córrer pels grups veïnals de Molins. El dimarts 27 de desembre un ciclista es va donar per al·ludit i es va presentar a la comissaria de la Guàrdia Urbana de Molins per negar uns fets pels quals ningú l’havia acusat formalment. Els agents el van identificar i van enviar tota la informació als Mossos d’Esquadra. La unitat d’investigació de Sant Feliu de Llobregat ha citat les dues dones per prendre’ls declaració i buscar el sospitós, si les víctimes el reconeixen com a autor de les dues agressions.

Fonts de l’Ajuntament de Molins asseguren que van desplegar un dispositiu el dia dels fets, però remarquen que el cas pertany als Mossos. Fonts de la policia catalana matisen que consta una tercer agressió, de característiques similars, perpetrada el 12 de desembre a prop de ‘La Rierada’ per un ciclista que va xocar contra una dona que corria al costat del riu tot i que, des del consistori, es desvincula aquest episodi dels dos que van passar el dia 23.