Investigació en marxa

El jove del vídeo sexual de la discoteca Waka també denuncia la difusió de les imatges

  • El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, assegura que investigaran els fets a fons, i també la responsabilitat del local de Sant Quirze del Vallès

El jove del vídeo sexual de la discoteca Waka també denuncia la difusió de les imatges
1
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El jove que apareix a la polèmica gravació de caràcter sexual captada a la discoteca Waka també ha denunciat als Mossos d’Esquadra la difusió de les imatges, ha informat el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena. En el vídeo una menor d’edat apareix fent una fel·lació a aquest jove a la pista de ball del local d’oci nocturn de Sant Quirze del Vallès. Segons les fonts consultades per aquest diari, l’home és major d’edat i, malgrat que pot presentar una denúncia, el recorregut judicial que seguirà aquesta segona demanda és més incert. En el cas de la demanda que han presentat els pares de la menor no ho és: difondre aquestes imatges és un delicte. La família, a més, considera que es tracta d’una agressió sexual perquè la noia estava sota la influència de substàncies estupefaents.

El conseller ha explicat aquest matí que els Mossos d’Esquadra actuaran «amb determinació» i a les ordres de l’autoritat judicial i de la fiscalia. Elena ha assegurat que s’investigaran a fons els fets per aclarir si es va tractar d’una agressió sexual com defensa la menor, que va gravar les imatges de l’escena i que les va difondre i les va compartir posteriorment. D'aquesta manera, va cometre un segon delicte que atempta també contra la indemnitat sexual de la víctima.

Notícies relacionades

També, ha remarcat Elena, la policia catalana depurarà les responsabilitats que podrien recaure sobre la propietat de la polèmica discoteca Waka. «No oblidem que estem parlant d’una menor, que estem parlant d’una festa en la qual estava autoritzada la presència de més grans de 16 anys, i que exigia –per part de la discoteca– prendre una sèrie de responsabilitats al mateix equipament.

«S’està treballant amb molta fermesa perquè és una prioritat per als Mossos i per a aquest Govern», ha remarcat.