Investigació en marxa

La família de la menor del vídeo sexual de la discoteca Waka denuncia el cas als Mossos

  • Els pares asseguren que es tracta d’una jove de 16 anys i, en conseqüència, la difusió de les imatges constitueix un delicte

La família de la menor del vídeo sexual de la discoteca Waka denuncia el cas als Mossos

Epi_rc_es

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La família de la noia, menor d’edat, que apareix en el vídeo sexual on se la veu practicant una fel·lació a la pista de ball de la discoteca Waka de Sabadell ha denunciat els fets davant els Mossos d’Esquadra, segons ha informat el pare a EL PERIÓDICO. «És una agressió sexual», ha assegurat el progenitor. La família sospita que la menor estava sota la influència d’alguna droga i que, en conseqüència, no era conscient del que feia.

El vídeo de la menor s’ha divulgat de forma massiva per xarxes socials com Twitter, on alguns usuaris s’han ofert a compartir-lo per aconseguir nous seguidors. Al tractar-se d’una menor, i malgrat que la noia es troba en un lloc obert al públic, qualsevol difusió de les imatges constitueix un delicte.

La policia catalana, en conseqüència, no investiga únicament si es tracta d’una agressió sexual –que hauria perpetrat el jove que es treu de sobre la menor a l’adonar-se’n que l’estan filmant– com ha denunciat la família, sinó també qui va captar les imatges i qui les ha compartit, ja que al fer-ho s’atempta contra la indemnitat sexual de la menor. El Codi Penal, a més, tipifica com un delicte de corrupció de menors el fet de «captar» imatges de nens que puguin ser considerades «pornografia infantil».

La mare de la menor ha declarat a TV3, en la mateixa línia que el progenitor, que la seva filla «no recorda res» de l’incident. Pel que ha explicat la menor als seus pares, va començar a trobar-se malament després de demanar una beguda a la barra i no estava «conscient» en el moment dels fets. La família exigeix que el vídeo deixi de compartir-se a TikTok i Twitter, xarxes en què s’ha fet viral, perquè reitera que es tracta d’una «agressió sexual». La mare de la menor també ha denunciat «la inacció» davant els fets per part de la discoteca Waka, que acumula un vast historial que inclou agressions sexuals, incidents racistes i baralles, perquè considera que algun dels treballadors hauria d’haver intervingut per ajudar la seva filla i contactar amb els progenitors per posar-los al corrent dels fets. Era la primera vegada que la menor anava a aquest establiment d’oci nocturn.

Notícies relacionades

«Fem una crida a no compartir el vídeo de contingut sexual gravat en una discoteca, perquè l’impacte psicològic sobre les persones afectades pot ser devastador», ha dit aquest dimarts la consellera de Feminismes Tània Verge, que recordava que en aquest cas «la gravació i difusió de les imatges sense consentiment són delicte, com també ho és compartir-les».

Per la seva banda, l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha demanat a la Generalitat que tanqui el local d’oci nocturn. Els Mossos en col·laboració amb la policia local despleguen setmanalment dispositius de seguretat a la zona externa de la discoteca.