Educació a Catalunya

La CGT planteja convocar vaga de professors coincidint amb la de metges

  • El sindicat ha obert una consulta amb els seus afiliats per afegir-se a la protesta de la Taula Sindical de Sanitat de Catalunya «en defensa dels serveis públics», els dies 25 i 26 de gener

Barcelona. 16.05.2019. Sociedad Manifestación de profesores para exigir mejoras en el gremio descendiendo por Vía Layetana

Barcelona. 16.05.2019. Sociedad Manifestación de profesores para exigir mejoras en el gremio descendiendo por Vía Layetana / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Helena López
Helena López

Redactora

Especialista en Educació

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El sindicat CGT Ensenyament ha obert una consulta a la seva afiliació sobre la proposta d’una convocatòria de vaga en el sector de l’educació «motivada per la defensa dels serveis públics». La vaga coincidiria amb la convocada per la Taula Sindical de la Sanitat de Catalunya, els dies 25 i 26 de gener.

El sindicat ha fet arribar a les seves afiliades una valoració de les taules sectorials que s’han portat a terme amb el Departament de Educació durant el primer trimestre. Aquestes trobades amb l’Administració se situen en la negociació del tercer punt de l’acord que es va firmar l’1 de setembre i que incloïa «el calendari de les altres reivindicacions, que parteixen de la demanda de la reversió de les retallades», assenyalen des del sindicat.

«Creiem que la manera de procedir del departament no és gratuïta, sinó que persegueix dilatar els tempos oferint engrunes que no representen un avenç significatiu en la reversió de les retallades que les treballadores dels centres educatius fa més de 10 anys que suporten. No podem permetre que la precarització de les condicions laborals de les treballadores, que té un clar efecte en la qualitat educativa, es consolidi de forma estructural, un fet que representaria un clar detriment dels serveis públics d’educació a Catalunya», assenyala el sindicat en un comunicat que indica que recollirà el posicionament de l’afiliació durant la setmana del 9 al 13 de gener.

Notícies relacionades

Fa temps que els representants sindicals adverteixen el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, de la seva intenció de tornar a sortir al carrer si la negociació no avança.

Aquest octubre, en un ple del Consell Escolar de Catalunya (CEC), Cristina Martín, secretària del sector d’Educació de la UGT, va aprofitar la presència del conseller per dir-li que «si no hi havia moviments», al gener convocarien noves vagues. Ho va fer després de la intervenció inicial del conseller, en què aquest va treure pit pel «pacte històric per unanimitat» que havia posat fi a l’anterior cicle de vagues. «Em va respondre que si era una amenaça i li vaig dir que per descomptat que no, que només exposava la realitat,» explicava llavors Martín en declaracions a aquest diari.