Estafa

Alerta: Ferrero Rocher NO està sortejant una cistella de xocolates per Nadal

No es tracta de la primera notícia falsa que utilitza productes de la marca italiana per enganyar els usuaris

Alerta: Ferrero Rocher NO està sortejant una cistella de xocolates per Nadal

Amazon

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una nova estafa que utilitza la marca de bombons Ferrero Rocher s’ha propagat per un enllaç de WhatsApp durant els últims dies. Així ho han reportat diversos mitjans que alerten que aquest anunci sobre un sorteig d’una cistella de Nadal és en realitat un nou cas de phishing.

No és la primera notícia falsa que es difon utilitzant sortejos de productes de la companyia italiana com a esquer. Per Pasqua ja va sorgir un frau semblant que oferia ous de xocolata.

Nou cas de ‘phishing’

El concurs fals es du a terme dins d’una pàgina que no té res a veure amb la web oficial de l’empresa de bombons. Allà l’usuari troba el suposat premi d’una cistella de xocolates a l’obrir unes caixes de regal.

El frau es completa quan la víctima de l’engany és redirigida a una altra web on facilita les seves dades personals i bancàries, requerides per confirmar l’obtenció del suposat premi. És llavors quan, sense saber-ho, l’usuari accepta un servei de pagament mensual ‘online’. A més, abans de finalitzar el procés, la plataforma sol·licita compartir l’anunci via WhatsApp per estendre encara més aquesta notícia falsa.

Precedents semblants

Notícies relacionades

Aquesta no és la primera vegada que els productes de Ferrero Rocher són l’esquer d’una campanya de ‘phishing’. Els ciberdelinqüents utilitzen les festivitats i dates assenyalades al calendari per dotar d’un context més creïble els seus enganys.

Sense anar més lluny, per Pasqua es va viralitzar una notícia falsa amb les mateixes bases que aquest sorteig de Nadal, tot i que en aquella ocasió el suposat premi eren ous de xocolata en lloc d’una cistella.

Temes:

Estafes Nadal