Dieta saludable
El superaliment que tots recomanen per sopar perquè ajuda a fer la digestió
Amb un alt contingut en fibra, optimitza el procés digestiu
Si algú es pregunta per què la coliflor és considerat un «superaliment» les següents raons, contundents, el trauran immediatament de dubtes: aporta moltes vitamines a l’organisme, és una gran font d’antioxidants que protegeixen de malalties, només suma 25 calories per cada 100 grams i té un alt contingut en fibra.
I és precisament la seva quantitat de fibra la que facilita el procés digestiu, cosa que converteix aquest vegetal en un aliment ideal per incloure’l en els nostres sopars: un ràpid trànsit intestinal és sinònim d’un millor dormir. Alhora, és un 92% aigua, que afavoreix la descomposició i processat dels aliments.
La coliflor pertany a la família de les «grassicacae» (col de cabdell, col, bròcoli, cols de Brussel·les i romanesco), verdures que per la seva gran quantitat d’antioxidants com glucosinolats i isotiocianats es creu que poden ajudar a aturar el creixement de cèl·lules cancerígenes i que protegeixen davant càncers com el de còlon o pròstata.
- El PSC voreja la victòria i Puigdemont reforça l’avantatge sobre Aragonès
- ¿I ara què, Joan?
- Els jesuïtes sabien des de 1968 que Lluís Tó era un "depredador sexual"
- El futur de la democràcia Sánchez comença a traçar el seu pla de regeneració per la justícia
- Un bosc amb 2.000 arbres enterrarà residus perillosos
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- El laberint català Així estan les enquestes de les eleccions a Catalunya
- Una cullerada de mel al dia: així canviarà el teu cos si la prens
- Eficaç i natural L’ingredient barat i present a qualsevol cuina per deixar els miralls lluents
- Remeis El truc casolà per dir adeu a les arrugues al front