En un fil de Twitter

Verge exigeix sancions pel sorteig d’una prostituta en un xat de militars

  • La consellera d’Igualtat assegura que el «tracte vexatori» que mostra aquest fet «no és aliè a la cultura patriarcal dels exèrcits», sinó «part inherent» de la seva cultura organitzativa

Verge exigeix sancions pel sorteig d’una prostituta en un xat de militars

ALEJANDRO GARCÍA / EFE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha defensat que l’Exèrcit ha de dur a terme una «investigació i sanció» pel presumpte sorteig dels serveis d’una prostituta en un xat de militars del Bruc, a més de «donar exemple de tolerància zero» davant les actituds masclistes.

En un fil de missatges publicat al seu compte de Twitter, la consellera ha opinat que el «tracte vexatori» que mostra el sorteig d’una dona entre militars «no és aliè a la cultura patriarcal dels exèrcits», sinó «part inherent» de la seva cultura organitzativa.

Notícies relacionades

Per aquest motiu, considera necessari que les institucions «donin exemple de tolerància zero cap al masclisme i les violències masclistes. A més de la investigació i sanció corresponent que l’Exèrcit està obligat a fer –afegeix–, resulta evident que fa falta molta més formació en igualtat en aquesta institució».

Per Verge també és «indispensable» que els homes que són testimonis d’aquestes conductes «no en siguin còmplices i denunciïn els fets, com ha passat en aquest cas». «La màxima responsabilitat en l’erradicació de les violències masclistes és dels homes», ha puntualitzat la consellera.