El Bruc

L’Exèrcit denuncia davant la Fiscalia el sorteig d’una prostituta en una caserna de Barcelona

Dos militars van proposar en un grup de WhatsApp una rifa per passar una estona amb la dona, de la qual van enviar fotos i sobre qui van fer comentaris masclistes

L’Exèrcit denuncia davant la Fiscalia el sorteig d’una prostituta en una caserna de Barcelona

ELISENDA PONS

2
Es llegeix en minuts

L’Exèrcit de Terra ha posat una denúncia davant la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) aquest dijous cap a les 10 del matí pel sorteig d’una prostituta que s’ha rifat entre uns 70 soldats de la caserna del Bruc de Barcelona, segons han confirmat fonts de l’Exèrcit a EL PERIÓDICO. Personalitats polítiques com l’alcaldessa Ada Colau i el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, no han trigat a expressar la seva repulsió, qualificant els fets de «barbaritat» i reclamant un «canvi profund» perquè es respectin els «valors democràtics».

Dos militars de l’Exèrcit de Terra de la caserna del Bruc de Barcelona van proposar en un grup de WhatsApp (en un xat «no oficial», precisen les fonts) a la resta d’integrants participar en una rifa per passar una estona amb una prostituta el dia de la Puríssima, patrona d’Infanteria, amb l’objectiu de recaptar diners per a les festes de la companyia, segons ha avançat el diari ‘Ara’.

Segons fonts de l’Exèrcit, es desconeix de moment «quantes persones» hi han estat implicades, però matisen que «no consta que s’hagi arribat a produir cap acte sexual». «Un grup d’amics estava fent un sopar i un va escriure això, però no ens consta que hagi arribat a produir-se. Els indicis apunten que en cap moment s’ha fet cap sorteig i encara menys s’ha procedit a la contractació de serveis», assenyalen aquestes fonts.

En aquest xat privat es van compartir fotografies de la prostituta i els serveis que oferia i també es va penjar un cartell a la cantina de la caserna anunciant el sorteig de la «dama de companyia». Segons ‘Ara’, en aquesta conversa es van enviar missatges en els quals es desqualifica i es vexa la noia amb comentaris masclistes. Així mateix, en el grup no hi ha constància de la presència de capitans ni sergents, però sí alguns caps.

Reaccions polítiques

Notícies relacionades

En un comunicat aquest dijous, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha apressat l’Estat a investigar el sorteig d’una prostituta entre soldats de la caserna del Bruc, i ha dit que és necessari «un canvi profund» a nivell educatiu, amb formacions regulars i amb reglaments actualitzats. Ha recalcat que demana aquest canvi perquè aquest tipus d’actituds no passin en cap institució pública, «ja que el mínim exigible és que respectin els valors democràtics» que han de representar la ciutadania.

Per la seva banda, el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha qualificat els fets de «barbaritat». «Desconec el tema en qüestió, però si això fos així em sembla una barbaritat i suposo que alguna investigació s’hauria d’obrir», ha indicat Marlaska a preguntes dels periodistes a Brussel·les, on assisteix a una reunió de ministres de l’Interior de la UE.