Àmplia oferta al Pirineu

Plans assequibles contra la inflació: esquí i diversió a la neu per a tothom

Les estacions ofereixen diferents forfets per adaptar-se a la demanda i cada vegada és més habitual llogar la roba i accessoris de muntanya

  • El turisme continua a l’alça aliè a la inflació

  • Escapades nacionals i internacionals ‘low cost’ contra la inflació

  • Plans assequibles contra la inflació per a famílies i nens

Plans assequibles contra la inflació: esquí i diversió a la neu per a tothom

MARTA LLUVICH / ACN

4
Es llegeix en minuts
Alba Casanovas Torre
Alba Casanovas Torre

Periodista

ver +

Amb els preus a l’alça, fer plans extraordinaris durant aquest pont de desembre i el Nadal és complicat. Tot i així, les dates criden a fer alguna cosa fora del quotidià i una de les cartes guanyadores és anar a la muntanya i disfrutar de la neu. Però els esports i les activitats d’hivern no són precisament barats. El pressupost es dispara només en roba tècnica i material. Per això, l’oferta de lloguer és cada vegada més habitual. Si a més es pretén esquiar o practicar l’‘snowboard’, cal sumar el desplaçament al Pirineu i el forfet de les estacions d’esquí. Tanmateix, hi ha algunes claus per estalviar, així com algunes alternatives més assequibles, tot això perquè hi hagi diversió sobre blanc per a tothom.

La neu costa d’arribar en una tardor i un hivern més càlids del normal. De fet, només 1 estació d’esquí de les 10 que hi ha a Catalunya va poder obrir en la data prevista. Va ser Baqueira-Beret i una setmana després, sobre la botzina del pont de desembre, ho van fer les altres. Així, la totalitat dels complexos d’esquí alpí estan oberts, tot i que hagin hagut de recórrer al comodí de la neu artificial.

¿Quant val el forfet de dia de les estacions d’esquí?

Totes les estacions d’esquí alpí de Catalunya estan obertes, però ho han fet apujant el preu dels seus passis diaris i de temporada arran de la inflació i de l’increment dels costos energètics, ja que els remuntadors i els sistemes de neu artificial funcionen amb electricitat. En aquest sentit, el forfet d’adult de dia més barat l’ofereixen Tavascan per 22 euros i Vallter 2000 per 31. A Espot i Vall de Núria val 36 euros i a Port Ainé, 38. A més domini esquiable i més instal·lacions, més cars són. A Boí Taüll i Port del Compte costa 42 euros, mentre que a la Molina surt per 47 i a Masella, per 49. El més car el pagareu a Baqueira-Beret a raó de 59 euros.

Fórmules més assequibles: forfets amb descomptes i altres modalitats

Sabedores que esquiar és car, les estacions busquen fórmules atractives perquè la gent s’animi a disfrutar de la neu. Hi ha packs de dies consecutius, que surten més a compte que adquirir-los individualment. Per exemple, el forfet de dia de Baqueira-Beret costa 59 euros, però el de dues jornades té un preu de 109,50 (t’estalvies 8,5 euros) i el de tres costa 162,5 en lloc de 177 euros. Un altre cas: el passi de dos dies de la Masella costa 93 euros i no 98, i el de quatre jornades puja a 186 euros en comptes de 196.

Per als debutants, aquesta opció que ofereixen algunes estacions pot resultar interessant. No la promocionen gaire, però es tracta del forfet per a principiants. Com el nom indica, permet accedir a la zona més fàcil: les cintes transportadores o els remuntadors curts. A Boí Taüll aquest passi costa 21 euros al dia per adult, a l’àrea de Beret de Baqueira, 24, i a Masella, 29,50.

Si el que hi ha són moltes ganes d’esquiar i fer ‘snowboard’, hi ha una tercera alternativa: els forfets de tarda estan disponibles en tots els complexos. En lloc d’esquiar de 9.00 a 17.00 hores, es pot fer a partir del migdia, concretament des de les 13.00 hores. A Boí Taüll hi ha un un preu de 33,50 i a Masella, 39. Baqueira l’ofereix a partir de les 13.30 hores per 45 euros.

Llogar roba i material d’esquí en lloc de comprar-los

Les estacions d’esquí fa anys que lloguen material dur. Però cada vegada és més habitual que les botigues també lloguin roba i accessoris, més enllà d’esquís, taules, botes, pals i cascos. Perquè tot i que sigui per un dia o alguns, és important anar ben equipat a la muntanya.

Per a aquesta opció hi ha diverses propostes: és possible acudir a les botigues dels pobles de muntanya. Per a això es recomana mirar quines opcions hi ha a cada destí. Si es prefereix, i per assegurar bé la jugada, els establiments especialitzats de les ciutats també ofereixen aquest servei. A Barcelona, per exemple, n’hi ha alguns.

A més, el complex de la Molina posa a disposició dels seus clients aquesta opció. Això sí, en tots els casos és aconsellable anar amb temps per no quedar-se sense oferta.

Altres activitats d’oci a la neu

¿Quina opció existeix per a qui està entossudit a trepitjar neu però mai s’ha posat uns esquís? Al marge d’anar a la muntanya pel seu compte, hi ha altres activitats d’oci a la neu més enllà de l’esquí. L’opció barata és tirar-se en trineu per les muntanyes. A més, al Pirineu, les botigues de material tècnic els lloguen per mitja jornada o dies.

Si es pretén caminar per paisatges de somni nevats pot aconseguir unes raquetes de neu per 15 euros al dia de mitjana. Els passejos amb moto de neu també són una altra opció, així com els de trineu amb gossos o amb ‘retrack’. Tanmateix, aquestes dues opcions disparen el pressupost.