¿Quin temps farà a Barcelona pel pont de desembre?

¿Quin temps farà a Barcelona pel pont de desembre?

Alfons Puertas / Observatori Fabra / RACAB

2
Es llegeix en minuts

El pont de desembre és un dels períodes vacacionals més anhelats. El calendari ha volgut que s’obri l’expectativa per a molts de celebrar la setmana que va del 5 a l’11 de desembre pràcticament sense anar a treballar. Davant aquesta circumstància, la pregunta és obligada, tant per als que se’n van de casa aquests dies com per als que es queden. ¿Quin temps farà a Barcelona i la seva àrea metropolitana durant el pont de desembre?

Tot apunta que, com a rematada d’una setmana de baixes temperatures, el primer cap de setmana del megapont, el dels dies 3 i 4 de novembre, serà mogut. Per a aquest divendres, 2 de desembre, s’espera un canvi de temps que portarà pluges i intensificarà les baixes temperatures.

Però a partir d’aquí s’obren els dubtes, ja que els models predictius no coincideixen. ¿Plourà els dies del pont? ¿Farà molt fred? La resposta a aquests interrogants acaba depenent d’on ens trobem.

La clau del temps durant aquest llarguíssim pont l’acaba tenint una gran i potent borrasca que se situarà al sud-oest peninsular. Moltes previsions coincideixen que els dies 5 i 6 plourà a bona part d’Espanya, però cal veure exactament on. Dependrà dels moviments de la borrasca.

El portaveu de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), Rubén del Campo, afirma que, si la borrasca es mou en l’entorn més probable, podria ploure més de l’habitual al sud i l’est d’Espanya. Sembla llavors que Barcelona es deslliuraria, en aquest primer pronòstic, d’un pont plujós. Les temperatures no seran tampoc extraordinàriament fredes. Tornarà als valors habituals al principi de desembre.

Notícies relacionades

Respecte a les temperatures, confia que se situaran en valors propis per a l’època a la meitat nord i una mica més càlides del normal al sud i els dos arxipèlags.

¿I la bèstia de l’est?

Algunes prediccions afirmen que és imminent la irrupció d’una massa d’aire procedent de l’est d’Europa, el que molts han batejat com a ‘bèstia de l’est’. «No és segur que succeeixi», observa Del Campo. El portaveu de l’Aemet afirma que és massa aviat per saber si es produirà una onada de fred, tot i que admet que, tot i que l’hivern en el seu conjunt podria ser més càlid del normal, existeix una possibilitat més alta que de costum que es produeixi alguna onada de fred al continent europeu a la primera part de l’hivern.