Canvis progressius

Pilar Alegría confirma que la nova PAU es desplegarà el juny del 2028 i no el 2027

  • Després de la petició de diverses comunitats autònomes es retardarà un any l’aplicació del nou model

Pilar Alegría confirma que la nova PAU es desplegarà el juny del 2028 i no el 2027
1
Es llegeix en minuts
EFE

 La ministra d’Educació, Pilar Alegría, ha confirmat aquest dissabte en un tuit que la nova PAU «es desplegarà el juny del 2028 i no el juny del 2027», després de manifestar que «continuarà treballant per generar una prova equivalent a tots els territoris i respectuosa» en l’àmbit competencial. Fins aquell moment, les proves seran similars a les que ja es venen fent, i el 2024 s’hi aniran incloent proves competencials de manera gradual, ha afegit la ministra.

«Ahir vam mantenir una reunió amb les comunitats autònomes i quinze ens demanaven posposar un any l’aplicació de la nova prova» d’accés a la universitat, ha escrit en un fil a Twitter.

«Continuem treballant amb tots per generar una prova equiparable a tots els territoris i respectuosa amb les competències de cada un; una prova també pensada per als nois i noies i en les noves maneres d’aprendre i d’ensenyar», ha assenyalat. «Millorar, modular, flexibilitzar plantejaments inicials mai m’ha semblat negatiu», ha dit, perquè «crec que escoltar els altres és clau per gestionar», ha afegit.

Notícies relacionades

«L’objectiu de tots és el mateix: millorar l’educació», i això passa, ha afirmat, «per abandonar posicions inamovibles, escoltar, respectar-nos i consensuar». La ministra ha recordat que docents i alumnes han començat aquest curs amb la nova llei educativa, «per això entenem que és positiu ampliar l’aplicació gradual un any més».

Al juliol, «vam presentar un document obert a les comunitats i universitats, un document per debatre i millorar», i des d’aleshores, ha afegit, «hem mantingut 20 reunions i hem recollit els suggeriments i millores que ens van traslladar».