Una mala mà

Detingut l’amo d’un bar de Viladecans per extorsionar un jugador de pòquer

  • L’individu va ser sorprès pels Mossos quan va anar a robar a l’empresa de la víctima a canvi de perdonar-li un deute de joc

Los mejores maletines para jugar al póker como un profesional

Los mejores maletines para jugar al póker como un profesional

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Mossos d’Esquadra han arrestat l’amo d’un bar de Viladecans (el Baix Llobregat) que presumptament munta timbes il·legals de pòquer. Ara bé, no l’han detingut per aquest motiu. Segons fonts policials, feia mesos que el sospitós extorsionava un home de nacionalitat marroquí aficionat a aquestes partides clandestines.

La víctima ha assegurat a la policia catalana que els seus problemes amb l’amo del bar van començar perquè freqüentava les timbes que aquest suposadament organitzava. Timbes que no anaven bé, perquè perdia els diners que hi apostava. Va ser així com va contraure un deute creixent amb l’amo del bar, que, a més, exercia de prestamista.

Van passar els dies sense que aquest deute, que al final ascendia a uns 2.000 euros, fos saldat. L’amo, segons la policia catalana, va perdre la paciència i va acabar amenaçant amb una arma de foc el jugador i la seva família.

Fa poques setmanes, el propietari del bar va comunicar al jugador que, a causa del temps transcorregut, el deute havia crescut fins als 10.000 euros. I li va oferir l’oportunitat de sortir de l’encallador en què es trobava si accedia a consentir que s’emportés de l’empresa on treballava una boina de coure, valorada més o menys en aquesta quantitat. Tot el que havia de fer era obrir una porta posterior i facilitar-li l’accés.

Enxampat in fraganti

El jugador va acudir llavors als Mossos d’Esquadra, va relatar els fets conscient que accedir a l’extorsió li costaria la feina, a més de causar-li problemes amb la justícia. Els agents de la comissaria de Martorell van creure la seva història i van muntar de matinada un dispositiu per enxampar in fraganti l’amo del bar de Viladecans.

Així va passar. El 25 de novembre, els Mossos van detenir el presumpte extorsionador al sorprendre’l entrant a l’empresa del jugador acompanyat d’una altra persona. Aquesta segona persona, també detinguda, va relatar a la policia catalana que desconeixia què anava a fer exactament, que l’únic que sabia era que l’amo del bar li havia promès 500 euros si l’acompanyava a fer una feina. L’amo del bar portava aquell dia a sobre just 500 euros.

Notícies relacionades

Els Mossos investiguen ara si la furgoneta que va portar el presumpte extorsionador per emportar-se la bobina de coure pertany a alguna empresa que pugui actuar com a «receptadora», és a dir, que es dediqui a comprar conscientment objectes robats.

L’amo del bar ha quedat en llibertat amb els càrrecs d’extorsió, amenaça amb arma de foc i robatori en grau de temptativa. Els Mossos investigaran així mateix si en aquest bar es continuen portant a terme partides il·legals de pòquer.