Permís de conducció

Trànsit advoca per reduir el termini de renovació del carnet de conduir per a la gent gran

«A tothom li semblen excessius els terminis, i els hem d’adequar», ha argumentat el director de la DGT, Pere Navarro

Trànsit advoca per reduir el termini de renovació del carnet de conduir per a la gent gran
1
Es llegeix en minuts
EFE

La Direcció General de Trànsit (DGT) considera «excessiu» el termini de cinc anys que fixa la normativa actual perquè les persones grans puguin renovar el carnet de conduir, així que estudia fórmules per reduir-lo.

Així ho ha sostingut el director general de Trànsit, Pere Navarro, a Pontevedra, ciutat que ha acollit aquest dimecres l’edició número 57 de la convenció nacional de directius de la DGT, a la qual han acudit tots els seus caps provincials.

«A tothom li semblen excessius els terminis i hem d’adequar-los», ha defensat Navarro, que reconeix que es tracta d’un tema «delicat» que s’ha d’abordar mitjançant el diàleg amb associacions i col·lectius de gent gran.

A ells, segons el responsable de Trànsit, la direcció general els ha demanat que presentin una proposta per reduir aquests terminis, «ja que els afecta directament i sabem que són gent responsable».

Notícies relacionades

El que per ara no canviarà seran les proves físiques i psicològiques per renovar aquest permís de conducció, ja que «en aquest moment estem centrats en els terminis».

«Esperem a veure què ens proposen», ha remarcat Navarro, que també ha recordat que ben aviat s’aprovarà una directiva europea en aquest sentit «que veurem què és el que recull».