Xarxes socials

Elon Musk torna a Donald Trump el seu compte de Twitter després de votar-ho a la xarxa social

El nou amo de la xarxa social va publicar una enquesta en la qual el 51,8% dels usuaris van votar a favor de la tornada de l’expresident

Elon Musk torna a Donald Trump el seu compte de Twitter després de votar-ho a la xarxa social
1
Es llegeix en minuts

Elon Musk ha restablert aquest diumenge a la matinada el compte de Twitter a l’expresident dels Estats Units Donald Trump, després de sotmetre-ho a votació a la xarxa social. El perfil del líder ultraconservador es mantenia suspès des de gener del 2021, quan després de l’assalt a la Casa Blanca els antics propietaris de la xarxa social van vetar indefinidament els seus missatges, ja que entenien que hi havia un risc manifest que «incitessin a la violència». Ara l’home més ric del món, segons la revista ‘Forbes’, ha restituït el compte a Trump, tal com ja havia anticipat que era la seva intenció al poc temps de comprar la plataforma. No obstant, l’expresident ja ha avançat que no tornarà a Twitter.

Musk va llançar una enquesta a través de Twitter en la qual durant 24 hores van votar un total de 15 milions d’usuaris. El 51,8% va votar a favor de restablir el compte de l’expresident dels Estats Units i de nou candidat a la presidència Donald Trump. «El poble ha parlat. Trump serà restaurat», ha escrit el multimilionari i també propietari de Tesla. Musk ha acompanyat el seu missatge amb l’expressió llatina «Vox populi, vox Dei», que es traduiria com ‘la veu del poble és la veu de Déu’.

Notícies relacionades

Trump ha manifestat que no tornarà a Twitter ja que prefereix utilitzar la plataforma que ell mateix va impulsar, Trust Social, mentre ha assenyalat els «greus problemes» de la xarxa social de Musk, entre els quals es troben els perfils falsos. No obstant, el polític republicà ha afirmat que s’alegra que hagi sigut Musk qui hagi aconseguit la xarxa social, ja que li solen agradar «els personatges».

Musk ha alimentat aquests últims dies la polèmica sobre si finalment restauraria o no el compte de l’expresident, en plena fuga massiva de treballadors de la plataforma. Twitter passa una crisi de credibilitat i milers d’empleats han presentat la dimissió una vegada Musk els va exigir jornades maratonianes de feina després d’acomiadar gairebé la meitat de la plantilla.