Terratrèmol a Silicon Valley

Elon Musk permetrà la tornada de Donald Trump a Twitter.

El magnat tecnològic, que aconseguirà el control total de la xarxa social, assegura que «va ser un error» vetar el compte de l’expresident després d’encoratjar la insurrecció contra el Capitoli

  • ¿Com pot Musk canviar Twitter?

Elon Musk permetrà la tornada de Donald Trump a Twitter.

SCOTT OLSON

2
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Elon Musk permetrà la tornada de Donald Trump a Twitter. El magnat tecnològic, en procés per aconseguir el control total de la xarxa social, ha explicat aquest dimarts que revertirà el veto imposat fa més d’un any a l’expresident dels Estats Units.

«Crec que va ser una decisió moralment dolenta, per ser clars, i tonta del tot», ha assegurat Musk, en el marc d’un esdeveniment sobre el Futur de l’Automòbil organitzat pel ‘Financial Times’. «Va ser un error. Va alienar una gran part del país i no va resultar finalment que Trump no tingués veu».

Musk ha reiterat la seva posició contrària a les prohibicions permanents, una decisió que, segons creu, soscaven la confiança dels usuaris a Twitter. «Si hi ha tuits que són incorrectes i dolents haurien de ser esborrats o invisibles», ha assenyalat. «Una suspensió és apropiada, però no una prohibició permanent».

Atac a l’esquerra

Al capdavant de potents companyies tecnològiques com Tesla o SpaceX, Musk va arribar el 25 d’abril passat a un acord amb la directiva de Twitter per comprar la plataforma digital per 44.000 milions de dòlars (uns 41.000 milions d’euros). L’home més ric del món ha assegurat que l’operació no respon a la voluntat d’aconseguir més poder, sinó a una croada perquè la xarxa social tingui una posició més absolutista sobre la llibertat d’expressió.

Notícies relacionades

Aquest dilluns va denunciar que, segons ell, Twitter té un «fort» biaix esquerrà. Això fa témer que la seva presa de control, que podria efectuar-se d’aquí uns sis mesos, es tradueixi en un cop contra les polítiques de moderació de contingut amb les quals s’ha mirat de reduir el contingut d’odi i la desinformació.

El compte del líder republicà va ser bloquejat per la plataforma després que la utilitzés per impulsar la insurrecció d’una turba de seguidors ultradretans contra el Capitoli de Washington, un assalt a la democràcia dels EUA amb la qual es pretenia frenar per la força la certificació de la victòria electoral de Joe Biden. La decisió, que la directiva de Twitter va justificar pel «risc d’incitació a la violència» va ser polèmica. I és que tot i que la llei empara que, com a empresa privada, la plataforma decideixi com regular aquesta àgora digital, el bloqueig de Trump va evidenciar el poder desregulat d’aquest tipus de companyies per modelar el debat públic.