Secció recomanada per

«Veu del poble, veu de Déu»

Elon Musk penja una enquesta a Twitter per restituir el compte a Donald Trump

L’enquesta, que acumula gairebé set milions de vots, està acompanyada de les paraules «Vox populi, vox Dei» (veu del poble, veu de Déu)

  • ¿Què està passant a Twitter?

  • Acomiadaments massius, retallades i incertesa: per què la indústria tecnològica viu el seu pitjor any

Elon Musk penja una enquesta a Twitter per restituir el compte a Donald Trump
1
Es llegeix en minuts

Elon Musk viu en la seva bombolla particular. No li importa, o almenys fa veure que no li molesta, que centenars d’empleats de Twitter dimitissin en massa dijous al negar-se a acceptar la nova cultura corporativa de la companyia, que es tradueix en condicions laborals més dures. O que algú trolegés la façana de la seu de l’empresa a San Francisco amb un enfilall d’insults i qualificatius cap al magnat de categoria.

Abans d’això, l’empresari va acomiadar la meitat de la plantilla a principis de novembre i va implantar un pla de pagament de comptes verificats que es va traduir en una onada d’impostors. Malgrat carregar amb aquesta llosa, el magnat segueix a la seva, convençut de construir un «Twitter 2.0 trencador». La seva última ocurrència ha vist la llum avui, dissabte: ha publicat una enquesta per restituir el compte a l’expresident dels Estats Units, Donald Trump.

«Veu del poble, veu de Déu»

El perfil de l’exmandatari va ser suspès per l’anterior directiva de la companyia després de l’assalt al Capitoli del 6 de gener del 2021 al concloure que existia risc d’«incitar a la violència». Ara Musk deixa en mans dels usuaris de la xarxa social si se li restitueix el compte. Quan va comprar l’empresa per 41.000 milions d’euros ja va dir que el seu objectiu era donar «el poder al poble».

Notícies relacionades

Manté aquesta línia, ja que aquest dissabte ha impulsat la votació sota les paraules «Vox populi, vox Dei» (veu del poble, veu de Déu, en català). Sigui com sigui, l’enquesta suma gairebé set milions de vots en menys de sis hores i guanya el sí: un 53,6% dels usuaris vol que Trump torni a Twitter.

La votació, com totes les que permet fer la xarxa social, dura 24 hores i s’acabarà a les 2 de la matinada de diumenge, horari peninsular. Veurem llavors quin és el pròxim pas del Musk.