La xacra de la pederàstia

La Fundació Vicki Bernadet denuncia que el 50% d’abusos sexuals són a menors

  • «El 20% de la població pateix algun tipus d’abús sexual abans dels 17 anys», afirma la presidenta de l’entitat

abusos sexuales

abusos sexuales

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Coincidint amb la celebració aquest dissabte, 19 de novembre, del Dia Mundial per a la Prevenció contra l’Abús Sexual Infantil, la Fundació Vicki Bernadet ha presentat una campanya de sensibilització, denominada ‘Predestinats’, per conscienciar i donar visibilitat a una problemàtica «invisible» que afecta un de cada cinc menors, segons l’ONU. En un comunicat, la presidenta d’aquesta entitat, Vicki Bernadet, ha reclamat aquest divendres que per acabar amb els abusos sexuals a menors és necessari que la societat «entengui i processi que el 20% de la població pateix algun tipus d’abús sexual abans dels 17 anys».

L’últim any, la Fundació Vicki Bernadet, creada fa 25 anys, ha atès 1.366 noves demandes d’ajuda sobre aquest tema i ha ofert ajuda psicològica a 363 víctimes d’abusos sexuals infantils. En el mateix període, el servei de formació i prevenció de la fundació ha atès un total d’11.974 beneficiaris, dels quals 5.600 eren nens.

«La meitat dels abusos sexuals que es produeixen actualment són a menors i un 80% d’aquests casos s’exerceixen en un entorn familiar i de confiança, és a dir, adults que exerceixen un rol de poder i de proximitat davant el nen o la nena», apunta l’entitat.

Notícies relacionades

Vicki Bernadet ha considerat que «pot semblar que hem fet un gran avenç respecte als últims anys sobre l’abús sexual infantil, se’n parla més i als mitjans hi ha més visibilitat... Però només és el principi del camí. Per resoldre aquest conflicte és necessari que la societat entengui i processi que el 20% de la població pateix algun abús sexual abans dels 17 anys».

La campanya de conscienciació ‘Predestinats’, creada i produïda de manera altruista per l’agència Ogilvy, posa el focus en la importància d’avançar cap a un món en què es redueixin els desoladors números dels abusos sexuals.