Per Sergi Mas

El pòdcast d’EL PERIÓDICO: Cinc mil catalans percebran 800 euros al mes durant dos anys

El pòdcast d’EL PERIÓDICO: Cinc mil catalans percebran 800 euros al mes durant dos anys

EPC

1
Es llegeix en minuts
Sergi Mas

No. El titular no és cap broma, perquè Catalunya pretén per a l’any 2023 implementar un experiment econòmic sense precedents arreu del món.

A través d’una proposta de la CUP, es realitzarà una prova pilot per aplicar l’anomenada renda bàsica universal, i que beneficiarà 5.000 catalans que percebran, durant dos anys, una prestació de 800 euros al mes, a més de 300 euros per cada fill menor d’edat.

El tema l’ha treballat Elisenda Colell i en aquest pòdcast n’expliquem els detalls perquè hi ha molts dubtes i molts ciutadans interessats.

Però, ¿com funcionarà? Es tracta d’un experiment executat de manera similar en altres parts del món, però cap amb les característiques de la prova pilot catalana que podrà veure la llum en breu. En aquesta hi haurà 2.500 beneficiaris elegits de forma aleatòria, mentre que els altres 2.500 seran veïns de dos pobles d’entre 1.200 i 1.400 habitants de dues províncies diferents.

I, ¿quan veurà la llum? Quan s’aprovin els Pressupostos, o el projecte tingui garantits els més de 40 milions que es requereixen a l’any per realitzar l’esmentada prova, es començarà a comunicar qui en seran els beneficiaris. Així mateix, Elisenda Colell ja comentava en aquest article que EL PERIÓDICO ha tingut accés als plans de l’experiment, que en principi ha de començar abans de l’estiu del 2023.

On es pot escoltar

‘El pòdcast d’EL PERIÓDICO’ es publica de dilluns a divendres i es pot escoltar a les plataformes iVooxSpotifyPodimoGoogle PodcastAmazon Podcasts i Apple Podcasts.