Educació a Catalunya

L’escola Joviat de Manresa, primera concertada que serà pública el curs 23-24

  • Amb aquest centre, seran ja 12 les escoles integrades a la xarxa del Departament des de l’aprovació del decret del 2019

  • El director s’ha felicitat perquè «cap família haurà de patir per no poder fer front a les aportacions voluntàries»

A1-157323214.jpg

A1-157323214.jpg / Laura Guerrero (EPC)

1
Es llegeix en minuts

El conseller d’Educació ha anunciat aquest divendres que l’Escola Joviat de Manresa s’incorporarà el curs 23-24 al sistema públic. «Aquest és el primer anunci, però en vindran més. Aquesta estratègia forma part d’una aposta del Departament per donar continuïtat educativa a centres que ofereixen una funció social», ha apuntat Josep Gonzàlez-Cambray, que ha recordat que aquest institut escola serà el 12è centre que fa el pas de concertat o municipal públic des de l’aprovació el 2019 del decret per afavorir aquests processos. Després d’un llarg procés, aquest curs 22-23 se n’han incorporat tres: l’Escola Projecte, a Barcelona, l’Acadèmia Cultura a L’Hospitalet, i l’Institut Miquel Biada de Mataró.

«A partir del gener, amb la incorporació de més de 3.500 professors tindrem més professors que mai al sistema educatiu, i no és l’any en què tenim més alumnes, així que estem dedicant els màxims recursos possibles en aquesta nova etapa», ha tornat a presumir el conseller durant l’anunci de la incorporació de l’Escola Joviat, el pas de la qual a la pública incrementarà en més de mil places l’oferta pública a la capital del Bages.

Cambray ha recordat els requisits perquè els centres concertats s’integrin a la xarxa pública: la sol·licitud per part del titular –això no té res a veure amb una col·lectivització–, que la integració sigui sostenible, que l’edifici compleixi les condicions –una de les traves amb què es troben molts centres– i que l’operació doni resposta a la necessitat de places. Aquestes incorporacions –com la que porta més d’un curs reivindicant l’escola Sant Felip Neri del barri Gòtic de Barcelona– asseguren més els llocs de treball dels mestres fins a la seva jubilació.

Notícies relacionades

El director de l’encara centre concentrat s’ha felicitat perquè a partir del curs vinent «cap família haurà de patir per no poder fer front a les aportacions voluntàries».

Procés complex

Procés complexAl ser preguntat per la premsa sobre què havia canviat respecte al curs passat, en què es va denegar el pas a la xarxa pública de l’Escola Joviat, Cambray ha respost amb un enigmàtic «mai us cregueu que el Departament no consensua les coses. Es consensua tot al màxim. Hem treballat, treballat i treballat i quan ha estat tot lligat ho hem presentat».