L’educació a Catalunya

L’Acadèmia Cultura de l’Hospitalet s’integra a la xarxa d’escoles públiques

  • L’acord s’ha tancat aquest dimecres entre Educació, l’ajuntament i la titularitat del centre

L’Acadèmia Cultura de l’Hospitalet s’integra a la xarxa d’escoles públiques

RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Montse Baraza
Montse Baraza

Periodista

ver +

Tot just un mes després que el Parlament aprovés modificar el decret llei que regula la incorporació de centres educatius a la xarxa pública, que va salvar del tancament a l’Acadèmia Cultura de l’Hospitalet de Llobregat, el Departament d’Educació ha rematat la feina aquest dimecres a l’integrar aquesta escola concertada a la xarxa d’escoles públiques catalanes. De cara al curs 22-23 vinent, aquest centre ja no figurarà com a concertat, segons ha informat la conselleria després d’una reunió amb el titular del centre i l’Ajuntament de l’Hospitalet, en què s’ha tancat l’acord.

La batalla de famílies dels 319 alumnes d’infantil, primària i ESO i els seus professors per evitar el tancament s’apuntalava en les necessitats d’escolarització que hi ha al barri de la Torrassa. Aquest és un dels arguments clau que ha permès la integració de l’escola a la xarxa pública.

El departament ha assenyalat que durant les últimes setmanes s’han mantingut reunions per poder arribar a aquest acord i «trobar una via de sortida a les necessitats del barri», acompanyant les famílies durant el procés de preinscripció.

Educació i ajuntament estan acabant de definir ara les possibles ubicacions del centre, tot i que de cara al curs vinent la majoria de l’alumnat s’escolaritzarà en els mòduls que fins a final d’aquest curs ocupa l’escola Ernest Lluch, que es traslladarà a un nou edifici.

Notícies relacionades

Al solar del carrer Mas que ara ocupen els mòduls, la conselleria preveu construir un centre de gran capacitat per donar resposta a les necessitats educatives del barri.

Amb la integració de l’Acadèmia a la xarxa pública, Educació mantindrà el professorat amb contracte fix del centre. El nou institut escola tindrà una nova direcció i un nou equip directiu, funcionaris de la conselleria.