Interromput el trànsit aeri

L’aeroport de Barcelona recupera la normalitat després de l’aturada pel coet xinès

La vaga de Vueling complicarà encara més l’operativa de vols d’aquest divendres

  • Dels 759 vols programats aquest divendres, 157 s’han vist afectats per retards

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’aeroport de Barcelona-el Prat ha normalitzat la seva operativa després de patir retards durant tota la jornada d’aquest divendres, tant en els vols de sortides com en els aterratges, després que Catalunya hagi hagut de tancar durant 40 minuts l’espai aeri per la reentrada a l’atmosfera d’un coet xinès fora de control.

El trànsit aeri ha quedat restablert passades les deu del matí però aquesta interrupció, tot i que ha sigut breu, ha tingut repercussions en l’operativa aèria durant tota el dia. Per a aquest divendres hi havia 759 operacions programades. Les afectacions més grans s’han produït durant el matí: 157 vols de passatgers i càrrega s’han vist afectats per retards. D’aquests, 66 amb una demora superior als 15 minuts.

A mitja tarda, les operacions estaven pràcticament recuperades i arribades i sortides funcionaven sense més problemes, segons han informat fonts d’Aena al Prat.

El tancament de l’espai aeri ha afectat també altres aeroports de Catalunya com el de Girona o Reus, així com el d’Eivissa, a les Illes Balears, Aragó i Navarra, segons les mateixes fonts. A l’aeroport Girona-Costa Brava, els vols d’anada i tornada a Londres-Stansted han patit retards d’una hora i mitja. A Reus, en canvi, no hi ha hagut afectació perquè la seva operativa no ha coincidit amb la franja horària del tancament.

Cancel·lats 29 vols de Vueling

Notícies relacionades

Aquest episodi aeri ha coincidit, a més, amb la segona jornada de vaga de tripulants de cabina. L’aturada ha obligat aquest divendres a cancel·lar 29 vols. La companyia ha suspès 62 operacions amb origen o destí Espanya de manera preventiva.

La vaga, convocada pel sindicat majoritari Stalva, va començar l’1 de novembre i s’allargarà tots els divendres, diumenges i dilluns fins al 31 de gener. També inclou alguns dies festius com el 6, el 8, el 24 i el 31 de desembre, així com el 5 de gener.