Diada castellera

Els Castellers de Vilafranca fan història i carreguen un pilar mai vist

Aquest castell només s’havia intentat una vegada fa 20 anys

Els Castellers de Vilafranca fan història i carreguen un pilar mai vist

ACN / Gemma Sánchez

1
Es llegeix en minuts

Els Castellers de Vilafranca han passat a la història aquest dimarts després de coronar el primer pilar de 9 pisos de la història dels castells, en el marc de la diada castellera de Tots Sants celebrada a la plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès (Barcelona).

Notícies relacionades

El pilar de 9 amb folre, manilles i puntals només s’havia intentat una vegada fins ara, i va ser per part dels mateixos Castellers de Vilafranca l’1 de novembre del 2002, en una prova que va quedar en un intent al trencar-se poc abans de culminar-lo oficialment.

El conjunt de Vilafranca han aconseguit aquesta fita històrica després de coronar el 3 de 10 amb folre i manilles, i de completar el 2 de 9 també amb folre i manilles davant 5.500 persones que seguien el moment històric dins el món casteller. Els Capgrossos de Mataró, que ha completat el 3 de 9 amb folre i els Xiquets de Tarragona, que han completat el 5 de 8 i han carregat el 3 de 9 amb folre, n’han sigut testimonis d’excepció. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha sigut una de les primeres personalitats a reconèixer públicament els Castellers de Vilafranca: «¡Espectaculars Verds! ¡Heu fet història, una vegada més! ¡Mil enhorabones!»,

Temes:

Castellers