Guardó

Francisco Carrión guanya el premi de Periodisme en Positiu a Àvila

L’obra amb el títol «El milagro de los peces del desierto» ha sortit victoriosa dins d’un jurat que no va ser unànime

  • Francisco Carrión: «Al Caire vaig tenir la sensació que la societat acabarà esclatant»

Francisco Carrión guanya el premi de Periodisme en Positiu a Àvila
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El periodista granadí Francisco Carrión ha resultat guanyador del VI premi Periodisme en Positiu, que concedeix l’Associació de Periodistes d’Àvila, pel seu treball publicat a ‘El Independiente’ amb el títol «El milagro de los peces del desierto», sobre la construcció de la primera piscifactoria als campaments de refugiats de Tinduf (Algèria).

L’obra premiada va ser publicada el 23 d’octubre del 2021, parla sobre les piscifactories en els camps de refugiats, una iniciativa que va sorgir amb l’extracció d’aigua mitjançant pous i on van començar a cultivar una espècie del Nil que s’adapta bastant bé a la calor.

Per això, aquest projecte està començant a produir peix fresc que poden subministrar a la població, tot i que en un primer moment anava dirigit als hospitals i centres de persones més vulnerables.

El president de l’Associació de Periodistes d’Àvila, José Pulido, ha donat a conèixer la decisió del jurat, que atorga un premi de 1.000 euros, i que serà entregat el 30 de novembre. El jurat ha reconegut les «accions en favor de la societat» i que tenen «repercussió en la millora de la vida de les persones».

Sobre el periodista de Granada i la seva obra

Al periodista Francisco Carrión li agrada córrer pels carrers i perseguir les històries fins que aconsegueix atrapar-les. El jove reporter granadí ha viscut més d’11 anys a Egipte, una dècada històrica per al país del Nil. Hi va haver una revolució, va caure el dictador Hosni Mubarak, es van celebrar les primeres eleccions democràtiques en la història del país que van aixecar al poder per primera vegada un islamista, Mohamed Mursi, i hi va haver un cop d’Estat. El que ha seguit des del motí el 2013 ha sigut una ferotge repressió.

Carrión és llicenciat en Periodisme per la Universitat de Sevilla i redactor d’El Independiente. Entre altres guardons, ha rebut el premi de Premsa Mans Unides 2018, el XXV premi de Comunicació de l’Associació de la Premsa de Sevilla el 2017, el VI Concurs de Mitjans de Comunicació «Diversitat i Inclusió», de l’Ajuntament d’Àvila el 2018; i el premi al Periodista Jove de l’any 2014, de l’Associació de la Premsa de Madrid.

Notícies relacionades