Castellers V. O.

Les colles del Vallès Oriental presenten el primer premi d’investigació de batxillerat sobre el món casteller

Els Castellers de Caldes de Montbui, els Manyacs de Parets, els Castellers de Mollet i els Xics de Granollers són els propulsors d’aquesta iniciativa per acostar aquest món als adolescents

Les colles del Vallès Oriental presenten el primer premi d’investigació de batxillerat sobre el món casteller

Manyacs de Parets

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les quatre colles del Vallès Oriental, Castellers de Caldes de Montbui, Manyacs de Parets, Castellers de Mollet i Xics de Granollers, van presentar dilluns passat, 24 d’octubre, a l’Institut Manolo Hugué de Caldes, la primera edició de Castellers V. O., el primer premi de treballs d’investigació de temàtica castellera de la comarca.

Aquesta convocatòria va dirigida a tots els alumnes de batxillerat que estudien en qualsevol dels 41 centres del Vallès Oriental, tant si són castellers com si simplement tenen inquietuds sobre la temàtica o la cultura popular. Ja hi ha un precedent a un altre nivell, els premis CEPAC per a treballs de final de grau o final de postgrau casteller (Premi CEPAC | Centre de Prospectiva i Anàlisi de Castells). El que pretén Castellers V. O. és el mateix, però per a batxillerat i en l’àmbit comarcal.

Segons els organitzadors, el propòsit d’aquests premis és acostar l’estudiant adolescent al món casteller «en tots els seus vessants i buscar fer més atractiu i motivador el treball d’investigació».

¿Com s’hi pot participar?

Els treballs que s’hi presentin poden ser individuals o en grup i han d’estar prèviament seleccionats pels centres de la comarca. La presentació dels treballs serà entre l’1 de desembre del 2023 i el 31 de març del 2024. El maig del 2024, de tots els treballs presentats s’elegiran els tres millors. En la segona quinzena de juny del 2024, els finalistes hauran de defensar el seu treball davant un jurat de vuit persones, que elegirà el treball guanyador. Els tres finalistes rebran un obsequi i el premi al millor treball tindrà una dotació de 200 euros.

Les quatre colles castelleres es posen a disposició dels tutors i de les tutores dels centres per si necessiten informació a l’hora d’enfocar els treballs. La temàtica pot abordar aspectes històrics, psicològics, socials i tècnics del fet casteller.

Notícies relacionades

Els organitzadors ja han publicat les bases per concursar a Castellers V. O.

Llegeix totes les notícies de Mollet del Vallès en EL PERIÓDICO Mollet del Vallès