Grup Titani

Els Mossos posen límit al robatori de rellotges de luxe: 229 detinguts en cinc mesos

  • El 7,5% dels robatoris violents a la Barcelona metropolitana corresponen a sostraccions d’aquesta mena d’articles

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra han detingut un total de 229 persones per presumptes robatoris de rellotges de luxe en els últims cinc mesos, una activitat delinqüencial a l’alça i que representa el 7,5% dels robatoris violents a la Barcelona metropolitana. El grup Titani, la unitat especialitzada a combatre aquest crim, va començar els seus operatius al maig per investigar i perseguir aquests robatoris, que han repuntat especialment des de la retirada de les restriccions per covid. Entre maig i octubre, els agents han resolt un total de 114 investigacions.

Zones com el Front Marítim i el Port Olímpic de la capital catalana són àrees habituals d’aquests grups especialitzats. Fins al punt que, per primera vegada, un jutge de Barcelona ha dictat per a dos detinguts dues ordres d’allunyament d’un cèntric hotel a prop del Casino de Barcelona, segons ha informat la policia catalana en un comunicat aquest diumenge. Un dels últims operatius del grup Titani es va saldar amb tres detinguts per la presumpta sostracció de rellotges per valor de 145.000 euros.

Notícies relacionades

El ‘modus operandi’ d’aquests presumptes lladres era el següent: un dels presumptes autors arribava amb un vehicle a la zona –el que utilitzaven posteriorment per a la fuga– i, ajudat per altres integrants de la banda, realitzaven tasques de vigilància i identificació d’una possible víctima. Un cop la detectaven, entraven en acció dos membres més. Un feia una pregunta o demanava un cigarret a la víctima i l’altre l’assaltava violentament per sostreure-li el rellotge. En tot moment els detinguts estaven connectats per mòbil o auriculars per comunicar-se i intentar vadir la presència policial, segons expliquen els Mossos.