FEMINICIDIS

L’Esther és la víctima 34 per violència de gènere a Espanya

Només tenia 20 anys

L’Esther és la víctima 34 per violència de gènere a Espanya
1
Es llegeix en minuts
Violeta Molina Gallardo

L’Esther tenia només 20 anys. El 20 d’agost passat, va ser assassinada per la seva parella, que es va suïcidar després de cometre el crim. Per això no podrà ser jutjat pels seus actes. La Delegació del Govern contra la Violència de Gènere ha inclòs l’Esther en el llistat de víctimes mortals del 2022, quan s’han perpetrat ja 34 assassinats.

Des del 2003, 1.164 dones han sigut assassinades per les seves parelles o exparelles a Espanya.

En el cas de l’Esther, hi havia denúncies per maltractament contra el seu agressor, igual com en 11 feminicidis més per violència de gènere d’aquest any, cosa que suposa un 35,3%.

La jove va ser assassinada en una nau industrial de Torrejón de Ardoz (Madrid) ‘okupada’ que va ser calcinada per un incendi. L’home també va morir en aquest incendi.

El 2022, és elevat el percentatge d’agressors que han consumat el suïcidi després de l’assassinat: 10 dels 30 i 5 més ho van intentar, però no van morir.

Aquest any, 24 nens i nenes han quedat orfes com a conseqüència de la violència masclista. Des del 2013, 361 menors han perdut les mares per aquests assassinats.

Notícies relacionades

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha advertit que Espanya continua lluitant cada dia contra aquest problema social. «Tenia només 20 anys i l’han assassinat per ser dona. Prou violència contra les dones», ha escrit a Twitter.

La delegada del Govern contra la Violència de Gènere, Victoria Rosell, ha afegit que es continuarà «invertint tot la feina i els mitjans possibles a assessorar, recolzar, acompanyar i protegir», ja que «una bona xarxa salva vides».

Demana ajuda