SUCCESSOS

Desapareix un pescador alemany de 81 anys a la badia de Roses

  • L’avi va llogar la barca a la població i l’empresa va donar l’alarma quan va trobar l’embarcació buida i a la deriva

  • L’operatiu de recerca ha pentinat la costa i la zona on va aparèixer la nau aquest diumenge i dilluns

Desapareix un pescador alemany de 81 anys a la badia de Roses

Salvamento Marítimo

1
Es llegeix en minuts

Els serveis d’emergència busquen a la badia de Roses un pescador de 81 anys que diumenge va anar a pescar amb una barca llogada. L’embarcació va aparèixer a la deriva i es va donar l’alerta de la desaparició.

L’home és un ciutadà alemany de 81 anys que el mateix dia de la desaparició havia llogat la barca a Empuriabrava. La mateixa empresa va trobar la nau a unes quatre milles al sud de Roses i sense ningú a l’interior.

Dispositius de recerca

Després d’alertar dels fets, es va muntar el dispositiu de recerca, que va començar cap a les set de la tarda. Els efectius van pentinar la costa i la zona on va aparèixer l’embarcació i, quan ja es va fer de nit, es va suspendre, amb resultat negatiu.

A l’interior de l’embarcació només van localitzar els estris de pesca i cap senyal del pescador. Es tem que va caure dins de l’aigua.

En la recerca van participar els diferents cossos d’emergències: Salvament Marítim, Bombers, Mossos d’Esquadra, els GEAS de la Guàrdia Civil i Protecció Civil de l’Escala.

Operació represa

Aquest matí s’ha reprès la recerca i a més de mitjans terrestres i marítims també hi ha helicòpters. Salvament Marítim ha activat dos Salvamar –Anilam i Castor– i l’helicòpter i asseguren que es pentinarà tota la zona de la badia de Roses de nou i també la dels canals d’Empuriabrava fins a l’Escala.

Notícies relacionades

Per part dels Bombers, tenen un helicòpter amb els GRAE i un sanitari, dues embarcacions, la unitat subaquàtica i tres dotacions terrestres.

El Centre de Comandament s’ha instal·lat al port de Roses i des d’aquí es va decidint l’evolució de la investigació.

Temes:

Roses