Accident a la muntanya

Mor una excursionista al caure mentre pujava el Pedraforca

La dona es va precipitar per un barranc quan feia la ruta del coll del Verdet

Mor una excursionista al caure mentre pujava el Pedraforca

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

Una dona de nacionalitat estrangera ha mort aquest diumenge al precipitar-se per un barranc quan feia la ruta del coll del Verdet per pujar al Pedraforca, al municipi barceloní de Saldes (Berguedà).

Els Bombers de la Generalitat han informat que la víctima anava en grup, amb tres persones més, que estan il·leses. El cos d’emergències ha sigut avisat minuts abans de les 11 del matí de l’accident, i s’ha activat un helicòpter del grup d’actuacions especials en què també ha viatjat un metge del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

L’equip ha arribat al lloc de l’accident poc abans de dos quarts de 12 i no ha pogut fer res per la vida de la dona. Dos efectius s’han quedat llavors custodiant el cos mentre la resta ha acompanyat els tres companys de la víctima fins al parc de Guardiola de Berguedà, on han rebut suport psicològic.

Investigació

L’helicòpter dels Bombers ha traslladat també efectius de la Unitat de Muntanya dels Mossos cap al lloc de l’accident per als procediments reglamentaris i, posteriorment, efectius de la policia i el grup d’actuacions especials que custodiaven el cos han rescatat el cadàver amb l’ajuda de la grua de l’aparell.

Notícies relacionades

La víctima ha sigut traslladada amb helicòpter fins al camp de futbol de Saldes, on esperava una comitiva judicial i els Mossos han assumit la investigació de l’accident.

Els Bombers recorden que a la muntanya s’ha d’actuar sempre amb la màxima prudència, informant-se prèviament amb precisió de la ruta, triant-la en funció de la preparació física, i extremant les mesures de seguretat.