Jornada castellera a Tarragona

Santa Tecla recupera els castells de gamma extra després de l’aturada de la pandèmia

  • La Colla Vella Xiquets de Valls s’ha lluït amb el dos de vuit i els de Vilafranca, amb el dos de nou amb folre i manilles

1
Es llegeix en minuts
ACN

Gran primera jornada castellera de Santa Tecla en què, després de l’aturada obligada per la pandèmia, s’han recuperat grans castells de gamma extra, com el dos de vuit de la Colla Vella Xiquets de Valls i la torre de nou (dos de nou amb folre i manilles) dels Castellers de Vilafranca.

Els amfitrions, la Jove de Tarragona, han completat el primer triplet màgic de la temporada, i els Xiquets de Tarragona han recuperat la gamma de nou amb el tres de nou amb folre. La Vella ha intentat un quatre de nou amb folre i agulla que ha rebaixat en la ronda de repetició en un quatre de nou amb folre. També en aquesta quarta ronda els Xiquets de Tarragona han descarregat el dos de vuit amb folre després d’un primer intent. La jornada s’ha tancat amb els pilars de vuit amb folre i manilles i el de set amb folre i els pilars de cinc de les colles de la ciutat.

Amb una plaça de la Font plena fins a la bandera, les quatre colles participants han ofert una de les millors actuacions de l’actual temporada i han escalfat motors per al Concurs de Castells de Tarragona.

Notícies relacionades

La primera ronda l’han iniciat els rosats i els verds amb un tres de nou amb folre ben defensat per tots dos. La Jove ha demostrat una bona progressió del quatre de nou amb folre amb el qual han obert la diada, mentre que els Xiquets de Tarragona han demostrat el seu bon nivell descarregant el cinc de vuit.

El primer gran moment ha arribat a la segona ronda amb el dos de vuit de la Colla Vella Xiquets de Valls, mentre que els de Vilafranca han descarregat amb autoritat un quatre de nou amb folre. A la tercera ronda, els verds han tret tota l’artilleria i han descarregat un dos de nou amb folre i manilles amb el qual han demostrat el seu bon moment de forma. La diada ha acabat amb uns impressionants pilars de vuit amb folre i manilles i de set amb folre.

Temes:

Tarragona