Té antecedents

La jutge dicta presó provisional per al conductor que va matar dos ciclistes a Castellbisbal

  • L’acusa d’un delicte de conducció temerària, dos contra la vida, quatre contra la vida en grau de temptativa i un altre més de conducció sense permís

La jutge dicta presó provisional per al conductor que va matar dos ciclistes a Castellbisbal

Jordi Pujolar/ACN

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La jutge titular del jutjat número 5 de Rubí (Vallès Occidental) ha decretat aquesta tarda presó provisional per al conductor que va ser detingut diumenge passat, dia 21, com a presumpte autor de l’atropellament múltiple de vuit ciclistes a Castellbisbal, dos dels quals van morir i un tercer segueix en estat crític.

En concret, la jutge l’acusa d’un delicte de conducció temerària, dos delictes contra la vida, quatre delictes més contra la vida en grau de temptativa i un altre més de conducció sense permís.

El detingut, un home de 41 anys d’edat, veí de Martorell i amb un antecedent policial per un delicte de trànsit, havia sigut conduït al jutjat, passades les 13.00 hores d’aquest dimarts, des de les dependències de la comissaria de Rubí, on havia passat la nit.

Judici imminent

Després d’atropellar el grup de ciclistes, el presumpte autor dels fets va fugir sense auxiliar les víctimes ni trucar als serveis d’emergències perquè les atenguessin.

Gairebé 12 hores més tard, els Mossos van detenir aquest home a Martorell, després que el cotxe que presumptament conduïa fos trobat abandonat en aquesta localitat amb signes d’haver tingut un accident.

Atropellament múltiple

En aquest atropellament múltiple, ocorregut poc abans de les 11.00 hores de diumenge dia 21 a la C-243c, en el punt quilomètric 0,5, a l’altura de Castellbisbal, van morir dos homes, de 66 i 72 anys i veïns de Rubí, i un tercer es manté ingressat en estat crític a l’hospital de Bellvitge.

A més d’aquests tres ciclistes, un altre va resultar ferit menys greu i traslladat a l’hospital de Bellvitge, un quart va ser donat d’alta in situ ja que tenia ferides lleus i tres més van resultar il·lesos.

Notícies relacionades

En un primer moment, el detingut va ser conduït a la comissaria dels Mossos de Martorell, però ahir va ser traslladat a la de Rubí, ja que el jutjat d’aquesta població és el que porta el cas.

Mentrestant, els Mossos d’Esquadra prossegueixen amb la investigació, que continua oberta, segons han informat a Efe fonts de la policia catalana.