Incendis forestals

La pluja col·labora i sufoca les flames dels incendis de Begís i la Vall d’Ebo

Es continua treballant sense parar a les dues zones perquè «encara hi ha molts punts calents» que cal vigilar, però la situació és molt més favorable

1
Es llegeix en minuts

La pluja caiguda aquesta passada nit i matinada sobre la zona afectada per l’incendi de Begís ha resultat més que un alleujament. Les precipitacions no han sigut gaire abundants, entre 14 i 20 mm, però suficients per gairebé fer desaparèixer la flama del sinistre.

Tot i així, no es pot cantar victòria, perquè, segons especifica el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat Valenciana, «hi ha zones molt calentes» en tot el perímetre de l’incendi. Malgrat això, les condicions són molt més favorables que dies enrere.

A primera hora s’ha reprès la tasca dels mitjans aeris. Els terrestres han estat tota la nit sobre el terreny, atacant el foc.

Incendi a la Vall d’Ebo

A quilòmetres de distància, l’altra gran zona afectada pel foc, la de la Vall d’Ebo, també es va beneficiar dimecres a la tarda de la pluja. Una altra tempesta va deixar prou precipitacions per sufocar en gran part les flames i molts dels desallotjats ja poden començar a tornar a casa.

Notícies relacionades

No obstant, els treballs d’extinció d’aquest sinistre continuaran també avui. Aquesta jornada, la de dijous, es preveu clau per acabar definitivament amb els dos incendis.

D’altra banda, els efectius continuen treballant en el nou incendi que es va declarar ahir com a conseqüència de la caiguda d’un llamp a la zona de Covalta, a Albaida. El foc continua actiu, segons detalla aquest matí el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat Valenciana.