A Girona

Els Bombers aconsegueixen estabilitzar de matinada l’incendi de les Gavarres

Les flames van revifar fora del perímetre entorn de les 22.00 hores i van obligar a confinar els veïns de Bevià

Els Bombers aconsegueixen estabilitzar de matinada l’incendi de les Gavarres
1
Es llegeix en minuts
ACN

Els Bombers han aconseguit estabilitzar l’incendi forestal del massís de Les Gavarres (Girona) a les 03.19 hores d’aquest dissabte. Durant la matinada, 20 dotacions terrestres (12 camions i vuit vehicles lleugers) han treballat sobre el foc, que ha cremat el turó Puig d’en Batet, situat entre el castell de Sant Miquel i el santuari d’Els Àngels, molt a prop del municipi de Sant Martí Vell.

Notícies relacionades

L’incendi es va declarar a les 17.36 hores de divendres, quan a la zona hi va haver una tempesta que no va portar aigua. En canvi, un llamp va provocar el foc, que es va propagar amb diversos focus secundaris atiats pels vents erràtics de la climatologia. En aquell moment, els Bombers van activar 24 dotacions, cinc de les quals aèries per contenir les flames tan aviat com es pogués. Tot i això, les flames van revifar fora del perímetre entorn de les 22.00 hores i van obligar a confinar els veïns de Bevià, un nucli de Madremanya, per la proximitat del fum.

Per atacar la represa activa, que es va situar uns 300 metres més endavant del cap del primer foc, els equips de rescat van utilitzar una pista forestal com a tallafocs. L’incendi, causat per un llamp, havia llançat diversos focus secundaris atiats pels vents erràtics de la tempesta.