Previsió meteorològica

Temps a Catalunya avui, dissabte 13 d’agost: arribem al pic màxim de les temperatures

  • Vídeo | La sorpresa d’un meteoròleg quan descobreix en directe que el mapa del temps és tàctil

Temps a Catalunya avui, dissabte 13 d’agost: arribem al pic màxim de les temperatures

Guillermo Moliner

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Just després d’una jornada de rècord pel que fa als termòmetres després d’assolir els 43,6ºC a Vinebre (Ribera d’Ebre) –màxima de l’any a Catalunya– aquest dissabte, 13 d’agost, encara poden disparar-se més les temperatures, tot i que el més probable és que el sostre ja l’hàgim tocat a la zona de ponent de Lleida i l’interior de la província de Tarragona i on acabi repuntant sigui en la resta del territori.

Com acostuma a ser habitual aquestes últimes setmanes, el dia es dividirà meteorològicament parlant en dues parts ben diferenciades: un matí de sol regnant en gairebé tot Catalunya a excepció d’algunes franges de núvols en el terç sud i la Costa Brava, i una segona meitat en la qual la inestabilitat s’apropiarà de tot el terç nord amb precipitacions que podran presentar-se en forma de tempesta i temps violent.

Les pluges també faran acte de presència al sud, concretament per la zona del PN Els Ports; en la resta dominarà el cel semiennuvolat.

Notícies relacionades

La nit es presentarà amb temperatures fresques allà per on hagin deixat el seu rastre les tempestes d’estiu i repuntaran en la resta del territori, ens abocaran a la costa central i sud a una altra nit tòrrida.

Per a diumenge es comença a entreveure aquest esperat canvi de terç. Començarà amb una baixada de temperatures a l’interior de Catalunya, que a partir de dilluns serà extensible a tot el territori.