Educació

La Generalitat veu «inaplicable» l’anul·lació del projecte lingüístic de dues escoles catalanes

  • Preveu que el Suprem inadmeti més recursos al setembre

La Generalitat veu «inaplicable» l’anul·lació del projecte lingüístic de dues escoles catalanes

ACN

1
Es llegeix en minuts

La secretària general de la Conselleria d’Educació de la Generalitat, Patrícia Gomà, ha defensat que l’anul·lació del projecte lingüístic de dues escoles catalanes és «inaplicable» davant el nou marc normatiu, que rebutja els percentatges i fixa que el català és la llengua normalment utilitzada com a vehicular i el castellà com a llengua curricular.

Ho ha dit en una entrevista a Rac 1 aquest dimecres, recollida per Europa Press, després que aquest dimarts el Tribunal Suprem no hagi admès a tràmit els recursos de cassació presentats per la Generalitat per les sentències emeses pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el març del 2021 que anul·laven el projecte lingüístic de dues escoles públiques de Barcelona i Abrera (Barcelona).

«El Suprem s’ha limitat a no admetre els recursos que havia interposat la Generalitat. Estem en un moment posterior en què s’ha aprovat un nou marc normatiu i, per tant, són inaplicables les sentències que s’havien dictat en aquest moment anterior», ha afirmat Gomà, que ha dit que el tribunal no ha entrat en el fons de la qüestió.

Ha explicat que la Generalitat ha sol·licitat al TSJC la revocació de les mesures cautelars vigents en una desena d’escoles en què una família havia demanat l’aplicació del 25% de castellà, i que està estudiant com procedir en la dotzena de centres en què sí que hi havia una sentència ferma.

«L’embolic deriva del fet que la justícia va molt lenta i fa els seus procediments en anys posteriors a les coses. La realitat és molt més ràpida, molt més dinàmica i les sentències arriben després, quan ja hi ha un moment totalment diferent», ha lamentat.

MÉS RECURSOS INADMESOS

En una entrevista a Rac1 aquest dimecres, recollida per Europa Press, Gomà ha previst que al setembre el Tribunal Suprem rebutjarà altres recursos de la Generalitat, igual que ha fet aquest dimarts respecte als centres de Barcelona i Abrera.

Notícies relacionades

Ha assegurat que la direcció de les dues escoles no ha de fer cap canvi: «No l’han d’aplicar perquè aquestes sentències esdevenen inaplicables», ha assenyalat.

Ha insistit que el nou marc normatiu s’adequa a la Constitució i els alumnes adquireixen les competències necessàries tant en català com en castellà, i ha demanat «que es deixi de judicialitzar la qüestió lingüística».