Milers d’afectats

El jutge deixa en llibertat el lladre de cable que va provocar el caos a l’AVE Madrid-Barcelona

El jutge deixa en llibertat el lladre de cable que va provocar el caos a l’AVE Madrid-Barcelona

EFE / Luis Millan (Efe)

1
Es llegeix en minuts

Un jutge ha deixat en llibertat amb mesures cautelars, com la retirada del passaport, el jove de 19 anys que ahir va ser detingut acusat de robar uns 600 metres de cable de fibra òptica, cosa que va provocar el col·lapse a la línia d’alta velocitat Madrid-Barcelona-Figueres i va afectar milers de passatgers.

Segons han informat a Efe fonts pròximes al cas, un jutge del Vendrell (Tarragona) ha acordat llibertat provisional per al detingut, en una causa oberta per estralls i danys, i li ha imposat com a mesures cautelars la retirada del passaport, la prohibició de sortir d’Espanya i l’obligació d’acudir setmanalment al jutjat.

La sostracció d’uns 600 metres de cable de fibra òptica va provocar aquest dilluns al matí el col·lapse de la línia d’alta velocitat Madrid-Barcelona-Figueres, que va estar inoperativa durant cinc hores i va afectar milers de passatgers, amb demores que es van prolongar durant la tarda.

Notícies relacionades

Els Mossos d’Esquadra van detenir al terme de Santa Oliva (Tarragona) aquest jove i el van relacionar amb el robatori de cable, ja que el van sorprendre en una zona de vies i van poder recuperar part del material sostret.

El detingut ha passat aquest dimarts a disposició judicial al jutjat del Vendrell i ha quedat en llibertat amb càrrecs, en una causa per estralls i danys.