Acte vandàlic

Caos a l’AVE: Sants es converteix «en una ratera»

Centenars de passatgers col·lapsen el vestíbul de l’estació barcelonina a l’espera que Renfe els doni una alternativa

Caos a l’AVE: Sants es converteix «en una ratera»

JORDI OTIX

2
Es llegeix en minuts

El robatori de gairebé 600 metres de cable de fibra òptica, que ha provocat la suspensió de la circulació en la línia d’alta velocitat Madrid-Barcelona-Figueres, ha sumit en el caos les estacions de la línia afectades, sobretot la barcelonina de Sants. Els passatgers, atrapats sense alternativa, ha mostrat el seu enuig i la seva indignació. «Això és una ratera», protesten alguns dels usuaris que havien arribat a dos quarts de set del matí per agafar el primer tren i encara no saben com sortiran d’allà

«El meu tren sortia a les 9.30 hores amb destí a Madrid, i quan he arribat m’he trobat això. M’acaben de notificar del problema per correu electrònic gairebé una hora després de l’hora de sortida prevista», protesta la Mari Paz, una advocada que viatja a la capital espanyola per feina. «De moment no sabem què passarà ni quan reprendran el servei. He hagut d’avisar a la meva empresa que no arribaré», lamenta la dona.

Treballador sucursal bancària, Manuel López, havia d’anar a treballar aquesta tarda. «Però no podré. Portem aquí des de les 6.30 hores i l’únic que sabem és que intentaran reprendre el servei a les 11.30 hores, segons ens estan dient», indica. «Amb tot, no sabem què passarà perquè som molts i també hi ha AVEs que surten aquesta tarda i que van complets. Posarem una reclamació, no per l’avaria sinó per la falta d’informació», conclou.

La falta d’una alternativa, per exemple d’un servei d’autocars per viatjar almenys fins a l’estació de Camp de Tarragona, fins a la que estan operant altres companyies com Ouigo, és una de les principals queixes dels usuaris afectats.

Reserves perdudes

Notícies relacionades

A punt de sortir de vacances, Juan Gómez, jubilat, s’ha trobat que el seu tren, també previst a les 9.30 hores, no sortia. «Uns minuts abans d’arribar a l’estació he rebut un correu avisant que el tren estava cancel·lat per avaria tècnica», comenta l’home. «Jo vaig a Burgos, però havia d’agafar el tren de Madrid Burgos i ja l’he perdut. Avui començava les meves vacances i no sé si perdré aquesta nit d’hotel per l’avaria», diu entre la resignació i l’emprenyament.

Carlos Santiago, estudiant, 20 anys, ha arribat a dos quarts de vuit del matí a l’estació. «Sembla que va per a llarg», es queixa. «Estic tornant de vacances i aquesta tarda agafava un altre tren des de Madrid per anar al poble. No sé si arribaré a agafar-lo o si al final hauré de canviar el bitllet a demà, però igualment tenia una reserva per a aquesta nit ja pagada que perdré», assenyala entristit.

Temes:

Adif Renfe AVE