Els Mossos detenen un jove de 19 anys

El robatori de 600 metres de fibra òptica suspèn l’alta velocitat entre Madrid i Barcelona

  • La normalitat ferroviària s’ha recuperat poc abans del migdia

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La normalitat s’ha recuperat poc abans del migdia després del caos a l’AVE en l’arrencada d’aquest dilluns. El robatori de gairebé 600 metres de cable de fibra òptica i de senyalització entre l’Arboç i la Pobla de Montornès (Tarragona) ha provocat la suspensió de la circulació a la línia d’alta velocitat Madrid-Barcelona-Figueres, segons el gestor d’infraestructures Adif.

A Sants, els viatgers ja embarquen. Els primers trens s sortir seran l’AVE a Lió de les 8.15, l’Alvia a Bilbao de les 8.50, l’AVLO a Madrid de les 6.35 i l’AVE a Madrid de les 5.50, segons informa Samar Elansari.

Els Mossos d’Esquadra ja han detingut un home de 19 anys, sorprès in fraganti en una zona de vies del terme de Santa Oliva i que s’ha resistit a la detenció.

Aquest home està acusat de delictes de robatori amb força, estralls i resistència i desobediència als agents de l’autoritat.

Els agents han pogut recuperar part del material robat i mantenen oberta la investigació per si el detingut hagués actuat junt amb altres persones.

«Acte vandàlic»

El robatori d’aquest material, un fet qualificat d’«acte vandàlic» per Adif, genera des de primeres hores del matí d’aquest dilluns greus afectacions en els sistemes de senyalització, comunicacions i protecció en la línia d’alta velocitat.

Notícies relacionades

Cap a les 02.30 d’avui s’han detectat afectacions en les comunicacions, senyalització, sistemes de telecomandament d’energia, detectors de caigudes d’objectes i altres dispositius de seguretat entre l’Arboç i Figueres-Vilafant.

Tècnics d’Adif s’han desplaçat fins a diferents punts del trajecte i han detectat diversos talls de cable de fibra òptica en les dues vies, en un tram d’uns 200 metres en l’entorn del punt quilomètric 545, entre l’Arboç i la Pobla de Montornès, a la província de Tarragona.

Temes:

Adif Renfe AVE