Investigació interna

Presó provisional per a dos ‘mossos’ per detenció il·legal, tortures i lesions

El cos també investiga altres agents per l’actuació, realitzada a Barcelona a finals de l’any passat

Presó provisional per a dos ‘mossos’ per detenció il·legal, tortures i lesions

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un jutge de Barcelona ha acordat aquest divendres presó eludible amb fiança de 6.000 euros per a dos agents dels Mossos d’Esquadra que ahir van ser detinguts per la Divisió d’Afers Interns (DAI) i a qui el magistrat atribueix els delictes de tracte degradant, lesions i detenció il·legal.

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Afers Interns van arrestar ahir a Barcelona dos agents del cos per un presumpte delicte de detenció il·legal, tortures i lesions i n’investiguen quatre més per un presumpte delicte de detenció il·legal i tortures.

Els fets van passar durant una actuació policial realitzada a finals de l’any passat a Barcelona.

La Direcció General de la Policia ha incoat un expedient disciplinari als agents implicats i ha apartat del servei els dos detinguts.

Els dos detinguts han passat aquest divendres a disposició del jutjat de guàrdia de Barcelona, que ha acordat per a tots dos presó provisional, eludible amb una fiança de 6.000 euros, per tracte degradant, lesions i detenció il·legal, segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

En el cas que els dos agents aportin la fiança de 6.000 euros i eludeixin la presó, el jutge els ha imposat una ordre d’allunyament de mil metres respecte de la víctima i la prohibició de comunicació amb ell per qualsevol via.

El jutge també ha decidit prohibir als dos ‘mossos’ que surtin d’Espanya, els ha retirat el passaport i els ha obligat a personar-se periòdicament davant l’autoritat judicial.

Els agents estaven efectuant tasques de seguretat ciutadana quan van practicar la detenció sota sospita, segons han detallat a Efe fonts pròximes al cas.

El denunciant, segons ha revelat Ser-Barcelona, afirma que els agents, que van acudir a un bar gai per dete-

nir-lo perquè suposadament estava provocant enrenous, el van agredir, li van proferir insults homòfobs i, en comptes de portar-lo a comissaria, el van deixar al mig del carrer mentre li cridaven «a veure si et violen».

Notícies relacionades

Afers Interns també està investigant quatre agents més dels Mossos per detenció il·legal i tortures en la mateixa actuació.

La Direcció General de la Policia ha obert un expedient disciplinari als agents implicats i de moment ha apartat del servei els dos ‘mossos’ arrestats.