Amb un desfibril·lador

Vídeo | Així van salvar dos policies un home que va tenir un infart mentre renovava el DNI a Barcelona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un mosso fora de servei i un agent de la Policia Nacional de Barcelona van ajudar a salvar la vida d’un home que havia tingut un infart mentre renovava el document d’identitat.

Va ser el passat 14 de juliol, quan un caporal de la Brigada Mòbil estava a les dependències de la Policia Nacional ubicades a plaça Espanya, dependències compartides amb la comissaria dels Mossos de l’Eixample, per renovar el passaport de les seves filles. Instants després, va veure com un home que estava també en aquesta oficina renovant el DNI es va desplomar.

El caporal, amb un agent de la Policia Nacional que estava de servei i una funcionària de la mateixa Oficina de Documentació, van comprovar que tenia pols feble i una respiració molt fluixa, el van posar en posició de seguretat, i van sol·licitar que els portessin el desfibril·lador extern automàtic (DEA), que estava a la recepció de la comissaria de l’Eixample. Mentre esperaven el desfibril·lador l’home va deixar de respirar.

Treball coordinat

Treball coordinatMentre l’agent de Policia Nacional s’encarregava d’obrir les vies respiratòries per permetre el pas d’aire, el caporal va iniciar les maniobres de reanimació cardiopulmonar. Pocs segons després, l’agent dels Mossos que estava a la porta de la comissaria va arribar amb el DEA, i una altra vegada coordinant-se, li van aplicar descàrregues fins que l’home va recuperar el pols.

Notícies relacionades

Dos agents dels Mossos d’Esquadra van rellevar els dos policies amb les maniobres RCP fins a l’arribada dels membres del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) que es van encarregar d’assistir-lo en un primer moment, i traslladar-lo a un centre hospitalari.

Operat d’urgència

Aquell mateix dia l’home, el Vicente, de 75 anys, va ser intervingut d’urgència en un centre hospitalari amb èxit. Dos dies més tard, el departament de cardiologia d’aquest centre hospitalari va informar els Mossos d’Esquadra que el Vicente estava en fase de recuperació i que, aparentment, no patiria cap seqüela relacionada amb la parada cardiorespiratòria.