Fenomen inquietant

Els Mossos investiguen cinc denúncies a joves per punxades sense violació posterior

La policia està en contacte amb els seus homòlegs francesos perquè a França ja n’hi ha hagut diversos casos

Els Mossos investiguen cinc denúncies a joves per punxades sense violació posterior

Antoine J.|Unsplash

1
Es llegeix en minuts
EFE

Els Mossos investiguen cinc denúncies per submissió química mitjançant punxades en zones d’oci, tot i que encara no s’ha pogut determinar si les víctimes van ser drogades, i cap d’aquests casos està relacionat per ara amb agressions sexuals posteriors.

Així ho ha indicat la portaveu dels Mossos d’Esquadra, Montserrat Escudé, en una entrevista a Catalunya Ràdio, en què també ha anunciat que avui esperen rebre una sisena denúncia, la d’una dona que ha relatat a les xarxes socials que va patir submissió química mitjançant una punxada amb una xeringa o un injectable en una discoteca de Barcelona.

Escudé ha precisat que els Mossos volen ser «molt rigorosos» per no crear un «clima de terror» sobre aquest tipus de punxades, per això ha insistit que dels cinc casos denunciats per ara, que estan investigant, no hi ha constància encara que les víctimes fossin drogades –s’està a l’espera del resultat de les anàlisis– i tampoc estan relacionats de moment amb agressions sexuals posteriors.

En una discoteca

Els Mossos van poder contactar ahir a la tarda amb la dona que ha relatat a les xarxes socials el seu cas en una discoteca de Barcelona i esperen que al llarg d’aquest dimarts acudeixi a una comissaria per interposar la corresponent denúncia.

La portaveu dels Mossos ha recomanat a les víctimes de la submissió química, ja sigui a través de punxades o de la beguda, que vagin al més aviat possible a un centre sanitari per poder recollir mostres, tot i que encara no hagin decidit si denunciaran.

Notícies relacionades

En aquest sentit, ha indicat que la recollida de mostres és «clau» per poder tenir-ne proves, ja que gairebé un 30% dels casos es denuncien a partir del primer any després dels fets.

Escudé ha reconegut que aquest tipus de punxades generen «molta inquietud i molta preocupació», per això els Mossos d’Esquadra, a través de l’Europol, estan en contacte amb la policia francesa perquè els traspassi informació, perquè a França ja n’hi ha hagut diversos casos.