Tres detinguts

Vídeo | Així assaltaven uns lladres entitats bancàries de Barcelona

Els delinqüents robaven principalment aparells d’electrònica, com mòbils, tauletes i ordinadors

Tres detinguts per una desena de robatoris a bancs de Barcelona.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos han detingut tres homes com a presumptes autors de més d’una desena de robatoris amb força en interior d’entitats bancàries de l’àrea de Barcelona, on s’introduïen quan estaven tancats.

Segons han informat aquest divendres, els Mossos de la comissaria de Sarrià-Sant Gervasi (Barcelona) van detenir entre el 3 i el 7 de juliol tres homes de 21, 36 i 47 anys com a presumptes autors de nou robatoris amb força a entitats bancàries de la ciutat de Barcelona, un al Prat de Llobregat i un altre a l’Hospitalet de Llobregat.

També hi ha un quart home presumptament implicat en els robatoris que està sent investigat per aquests fets.

Primer, a Sarrià

La investigació es va iniciar a finals de febrer després de produir-se un robatori amb força en una entitat bancària de Sarrià-Sant Gervasi, on, fora d’horari comercial, dos homes van acudir a un establiment amb un martell, van trencar la vidriera i van accedir a l’interior per sostreure principalment aparells d’electrònica, com ara mòbils, tauletes i ordinadors.

Durant els mesos posteriors, i fins a principis de juliol, els detinguts van cometre més d’una desena de robatoris de manera similar.

Les investigacions van permetre esbrinar la relació de diverses persones implicades en aquests robatoris, que mantenien el mateix denominador comú.

Les càmeres

A través de l’anàlisi de les càmeres de seguretat de les entitats assaltades es va identificar els autors, i es donava el cas que en alguns dels robatoris comesos, un dels autors havia accedit prèviament en horari comercial al banc i va ser reconegut posteriorment per treballadors de l’entitat.

Després de la detenció dels presumptes autors es van realitzar dues entrades i registres en domicilis on es van trobar indicis que els relacionaven amb més d’una desena de robatoris en bancs.

Notícies relacionades

Arran d’aquests registres, també s’ha pogut establir la participació dels arrestats en un dotzè robatori amb força en una òptica al maig, també a Barcelona.

Els tres detinguts van passar a disposició judicial i el jutge va decretar la seva posada en llibertat amb càrrecs.