Temperatures extremes

Onada de calor: Catalunya entra en alerta màxima i imposa dures restriccions

Onada de calor: Catalunya entra en alerta màxima i imposa dures restriccions

MANU MITRU.

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’onada de calor, sense precedents des del 1987 i de la qual encara no se n’entreveu el final, ha obligat la Generalitat a anunciar dures restriccions. El conseller d’Interior ha anunciat aquest dijous l’activació del pla Alfa 3, que comporta restriccions en 275 municipis de 20 comarques i nou massissos. En la resta de les zones, el Govern ha llançat només recomanacions.

Les restriccions afecten les activitats educatives a la natura, l’activitat agrícola, les obres al costat de carreteres i boscos i la circulació en el medi natural. El risc d’incendi amb aquestes altes temperatures s’ha disparat.

Aquestes són les principals mesures anunciades:

1. La suspensió de totes les activitats d’educació en l’oci de tipus acampada, ruta i ruta esportiva, així com d’aquelles activitats esportives que es desenvolupin en el medi natural i d’altres que tinguin condicions equivalents. Les activitats s’han de desplaçar a un nucli habitat o població i, si això no és possible, tornar al seu punt d’origen.

2. La restricció de les activitats vinculades als casals de vacances, colònies i estades esportives i equivalents, a l’entorn immediat de les edificacions on es faci la pernocta.

3. La suspensió de l’activitat agrícola que comporti ús de maquinària a la franja horària entre les 12 i les 18 hores, excepte pel que fa a la recollida de fruita (inclosos els productes hortícoles), la sega de l’alfals i altres herbàcies que es cullen en verd, llaurar els camps de rostoll que resten excloses d’aquesta restricció i el cultiu de l’arròs.

4. La suspensió de les obres i intervencions en la xarxa interurbana de carreteres de Catalunya i als seus vorals, inclosa la sega de les cunetes, excepte les que autoritzi expressament el Servei Català de Trànsit.

5. La restricció de l’ús de bufadors, serres radials i de similars a menys de 500 metres de zona forestal i a menys de 50 metres de terrenys agrícoles. En el supòsit que motius de força major requereixin la utilització d’aquestes eines, caldrà comunicar prèviament els treballs a la sala central dels agents rurals (935617000) per si és necessari establir mesures de seguretat especifiques.

Notícies relacionades

6. La limitació de la circulació del transport dins del bosc dels productes forestals en horari entre les 12 hores i les 19 hores.

7. La limitació de la circulació motoritzada en el medi natural d’aquests municipis. Aquesta limitació no serà d’aplicació als residents ni activitats que per la seva naturalesa resultin inajornables.

Temes:

Calor