Barcelona

Restringit l’accés a diversos parcs naturals per risc extrem d’incendi

Tancades les zones d’aparcament i restriccions de pas en vuit espais naturals

Restringit l’accés a diversos parcs naturals per risc extrem d’incendi

Anna Mas

1
Es llegeix en minuts

La Diputació de Barcelona ha restringit l’accés al parc natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, a la serra de Collserola, serralada Litoral, serralada de Marina, al parc del Garraf, al d’Olèrdola, al del Foix i a una part de l’àmbit del parc natural del Montseny a causa de l’elevat risc d’incendi forestal per les altes temperatures.

Segons la Diputació, d’acord amb el Pla Alfa 3, el més alt dins del procediment operatiu del cos d’Agents Rurals per definir les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d’incendis forestals desplegats sobre el territori, quedaran tancades totes les zones d’aparcament i es regularan els accessos així com les pistes forestals d’aquests espais naturals.

Davant la situació de perill i les restriccions de mobilitat, la Diputació ha demanat a la ciutadania extremar les precaucions, mantenir-se informat de l’evolució de les condicions climàtiques i restringir les sortides als espais naturals i, en cas d’observar foc o fum, es demana trucar al telèfon d’incidències 112.

L’ens supramunicipal ha recordat que manté en actiu, des del 21 de juny, el dispositiu del Pla d’Informació i Vigilància contra incendis forestals (PVI) format per un equip amb 254 persones distribuïdes en 93 unitats d’informació i vigilància, 14 punts de vigilància fixa i 1 punt de vigilància mòbil, així com en zones de coordinació i punts de control d’operacions.

Notícies relacionades

En conjunt, l’operatiu vigila una zona de 498.709 hectàrees de 273 municipis, cosa que significa el 98,4% de la superfície forestal vulnerable de la demarcació de Barcelona.

El dispositiu del PVI que organitza la Diputació de Barcelona en col·laboració amb 275 ajuntaments, 124 agrupacions de defensa forestal (ADF) i 9 federacions d’ADF del territori, estarà operatiu fins a l’1 de setembre.

Temes:

Calor