Tres joves agredeixen i roben un avi sense llar als voltants de la plaça d’Espanya

  • Dos nois i una noia van empènyer i van robar un senyor de 87 anys al carrer de Llançà durant la mitjanit de diumenge

Tres joves agredeixen i roben un avi sense llar als voltants de la plaça d’Espanya

JORDI OTIX

1
Es llegeix en minuts
Elisenda Colell
Elisenda Colell

Redactora

Especialista en pobresa, migracions, dependència, infància vulnerable, feminismes i LGTBI

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Mossos d’Esquadra investiguen un robatori amb violència a un home sense llar de 87 anys la mitjanit d’aquest diumenge. Els agressors, dos nois i una noia, van empènyer l’indigent, el van fer caure a terra, li van robar un anell i li van treure una motxilla on guardava totes les seves pertinences. Els fets van passar al carrer de Llançà, de l’Eixample de Barcelona, molt a prop de la plaça d’Espanya. Segons la fundació Arrels, gairebé la meitat de les persones sense llar han patit agressions físiques o verbals, tot i que asseguren que hi ha moltíssims més casos que passen completament desapercebuts.

Notícies relacionades

L’agressió d’aquesta matinada va tenir lloc a les 23.58 hores de la nit de diumenge. Els tres joves encara no han sigut detinguts per la policia catalana, i la víctima, un home nascut el 1937, encara no ha presentat denúncia davant els Mossos d’Esquadra. Un fet molt habitual, ja que moltes de les persones sense llar que pateixen atacs al carrer tenen «normalitzada» aquesta violència injustificada, segons denuncia la fundació Arrels. En aquest cas la policia catalana ha obert una investigació d’ofici.

Fa tan sols tres setmanes, els Mossos van haver d’atendre un altre cas similar. La nit del 23 de juny, la revetlla de Sant Joan, un home va mirar de cremar una parella d’indigents que vivien al Raval de Barcelona. En aquest cas, agressor i víctimes es coneixien i es trobaven en la mateixa situació d’exclusió social, per la qual cosa la hipòtesi que es tractés d’un delicte de l’odi va ser descartada.