Accés a la universitat

Així està sent el primer dia dels exàmens de selectivitat a Catalunya

El formulari de llengües i el retorn al format habitual de tres dies són les grans novetats d’aquesta convocatòria

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després de dos anys que el coronavirusva obligar a ampliar la durada de les convocatòries per als exàmens de selectivitat, aquest any s’ha tornat al format habitual de tres dies. Aquest dimarts 14 de juny, més de 40.000 estudiants s’han presentat a la primera prova de les PAU 2022: l’examen de Llengua castellana i literatura.

Aquest any ve, a més, amb una altra novetat, el formulari sobre llengües: un full autocopiatiu sobre l’idioma de recepció dels enunciats per als exercicis de les persones examinades.

Més de 40.000 estudiants

Un total de 40.557 estudiants han iniciat aquest dimarts les proves d’accés a la universitat. Aquestes xifres suposen prop de 800 més que el 2021, quan van ser 39.775. Així mateix, les proves tornen al format previ a la situació de la pandèmia, que va obligar a ampliar la durada de la convocatòria fins als quatre dies per evitar aglomeracions a les aules.

Formulari de llengües

Aquest any, la selectivitat 2022 a Catalunya està marcada pel compliment de la sentència del TSJC, que obliga que l’alumne pugui triar la llengua (català, castellà o aranès) en la qual vol els exàmens i que aquesta elecció sigui anònima.

Per a això, el Departament de Recerca i Universitats ha entregat als examinats un formulari anònim en el qual havien d’indicar en quin idioma volien cada examen. Un dels fulls del formulari autocopiatiu se la queda el tribunal per saber quants exàmens es necessitaran en cada llengua i l’altra la tindrà l’alumne sobre la taula, perquè el professor reparteixi l’examen en la llengua sol·licitada

La primera prova

Notícies relacionades

La primera assignatura de la qual s’han avaluat els estudiants ha sigut la de llengua castellana i literatura. Aquesta prova, els criteris de correcció de la qual ja està disponibles, ha constat de dues parts: una secció a elegir entre les opcions A o B, amb un apartat de comprensió lectora i un altre d’expressió escrita en cada una d’elles, i una altra part comuna, corresponent a l’exercici de reflexió lingüística.

Aquest any, les esmentades opcions han sigut un text extret de ‘María bonita’, d’Ignacio Martínez de Pisón, i un article d’Ignacio Bosque titulat ‘Las palabras como prismas’. També s’han tractat qüestions al voltant de ‘La Fundación’, d’Antonio Buero Vallejo, i ‘Nada’ de Carmen Laforet.

Temes:

Selectivitat