Accés a la universitat
Així està sent el primer dia dels exàmens de selectivitat a Catalunya
El formulari de llengües i el retorn al format habitual de tres dies són les grans novetats d’aquesta convocatòria
Després de dos anys que el coronavirusva obligar a ampliar la durada de les convocatòries per als exàmens de selectivitat, aquest any s’ha tornat al format habitual de tres dies. Aquest dimarts 14 de juny, més de 40.000 estudiants s’han presentat a la primera prova de les PAU 2022: l’examen de Llengua castellana i literatura.
Aquest any ve, a més, amb una altra novetat, el formulari sobre llengües: un full autocopiatiu sobre l’idioma de recepció dels enunciats per als exercicis de les persones examinades.
Més de 40.000 estudiants
Un total de 40.557 estudiants han iniciat aquest dimarts les proves d’accés a la universitat. Aquestes xifres suposen prop de 800 més que el 2021, quan van ser 39.775. Així mateix, les proves tornen al format previ a la situació de la pandèmia, que va obligar a ampliar la durada de la convocatòria fins als quatre dies per evitar aglomeracions a les aules.
Formulari de llengües
Aquest any, la selectivitat 2022 a Catalunya està marcada pel compliment de la sentència del TSJC, que obliga que l’alumne pugui triar la llengua (català, castellà o aranès) en la qual vol els exàmens i que aquesta elecció sigui anònima.
Per a això, el Departament de Recerca i Universitats ha entregat als examinats un formulari anònim en el qual havien d’indicar en quin idioma volien cada examen. Un dels fulls del formulari autocopiatiu se la queda el tribunal per saber quants exàmens es necessitaran en cada llengua i l’altra la tindrà l’alumne sobre la taula, perquè el professor reparteixi l’examen en la llengua sol·licitada
La primera prova
Notícies relacionadesLa primera assignatura de la qual s’han avaluat els estudiants ha sigut la de llengua castellana i literatura. Aquesta prova, els criteris de correcció de la qual ja està disponibles, ha constat de dues parts: una secció a elegir entre les opcions A o B, amb un apartat de comprensió lectora i un altre d’expressió escrita en cada una d’elles, i una altra part comuna, corresponent a l’exercici de reflexió lingüística.
Aquest any, les esmentades opcions han sigut un text extret de ‘María bonita’, d’Ignacio Martínez de Pisón, i un article d’Ignacio Bosque titulat ‘Las palabras como prismas’. També s’han tractat qüestions al voltant de ‘La Fundación’, d’Antonio Buero Vallejo, i ‘Nada’ de Carmen Laforet.
- Fenomen en auge La venda a pes de 'caixes sorpresa' d'Amazon arriba al centre de Barcelona: "És com una loteria"
- Universitat Més de 250 professors universitaris exigeixen a la UB que investigui el cas Ramón Flecha
- MUNDIAL DE CLUBS Luis Enrique ignora Mbappé: «Soc soci culer, per això sempre em motiva jugar contra el Madrid»
- Previsió meteorològica Catalunya, en alerta per fortes pluges: aquestes són les zones on més pot ploure
- Detingut per matar d’una punyalada un multireincident al Prat de Llobregat per una venjança
- Pàrquing lliure Aparcar gratis a Barcelona: aquestes són les zones sense àrea verda
- DEMANDA L’Angie, l’autora del ‘crim perfecte’, demana un milió d’euros a Netflix si emet la docusèrie sobre el seu cas
- Un cotxe surt de la via i queda penjant sobre el pont que enllaça la C-55 i la C-58, a Castellbell
- Futbol El Barça ja assumeix que no podrà jugar el Gamper al Camp Nou i s’inquieta per la seva tornada a la Champions
- Relacions entre socis Junqueras amenaça Sánchez i Illa de deixar-los sense pressupostos si no rectifiquen el finançament