Accés a la universitat

Publicats els criteris de correcció de l’examen de llengua castellana i literatura de la selectivitat a Catalunya

Els documents corresponents a aquesta convocatòria es publicaran a Canal Universitats una vegada finalitzada la prova de cada assignatura

Publicats els criteris de correcció de l’examen de llengua castellana i literatura de la selectivitat a Catalunya

ACN / MARÍA BELMEZ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els exàmens de selectivitathan començat aquest dimarts a Catalunya. La primera assignatura de la qual s’han avaluat els estudiants ha sigut la de llengua castellana i literatura. Aquesta prova constava de dues parts: una secció a elegir entre les opcions A o B, amb un apartat de comprensió lectora i un altre d’expressió escrita en cada una, i una altra part comuna, corresponent a l’exercici de reflexió lingüística.

Els enunciats dels exàmens i els criteris de correcció de la convocatòria ordinària de les PAU 2022 podran consultar-se al Canal Universitats, on ja estan disponibles els documents corresponents a la primera prova d’aquest any.

Document

Opció A o B

La prova ha preguntat en l’opció A de l’examen qüestions sobre un fragment de ‘María bonita’, d’Ignacio Martínez de Pisón, on s’han inclòs figures retòriques com l’anadiplosi i l’epanadiplosi. En aquesta opció també s’ha plantejat als alumnes preguntes sobre ‘La Fundación’, d’Antonio Buero Vallejo, així com una redacció que girava al voltant de la descripció detallada d’un establiment.

Notícies relacionades

A l’opció B de l’examen, es preguntaven qüestions de comprensió lectora al voltant d’un text sobre les paraules d’Ignacio Bosque, publicat a ‘Archiletras’, a més de preguntes sobre la novel·la ‘Nada’, de Carmen Laforet. La redacció plantejada als alumnes que han escollit la primera opció versava sobre argumentar a favor o en contra de posar límits a l’humor a través de lleis que els regulin.

Part comuna

L’últim apartat de l’examen, aquesta vegada comú per a tot l’alumnat, correspon als exercicis de reflexió lingüística. A través de diversos enunciats sobre seqüències gramaticals, oracions compostes i subordinades, els estudiants han mirat d’aconseguir els últims tres punts, assignats a aquesta secció de l’examen.

Temes:

Selectivitat