Accés a la universitat

¿Quines assignatures són optatives en la selectivitat?

Els estudiants que s’hi examinin podran realitzar fins a tres exàmens voluntaris per pujar la seva nota final

jgblanco38869389 selectividad170629101018

jgblanco38869389 selectividad170629101018 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Com cada any, tots els estudiants de Catalunyaque vulguin accedir a la universitat hauran de realitzar els exàmens de la selectivitat, que tindran lloc els dies 14, 15 i 16 de juny. Així doncs, a diferència dels últims dos anys, en els quals la pandèmia va obligar a allargar un dia més les proves per evitar aglomeracions, aquest 2022 les PAU recuperen el seu format habitual de tres dies.

Les proves d’accés a la universitat es divideixen en dues fases: la general, amb cinc exercicis obligatoris, i l’específica, que permet que els alumnes es presentin a un màxim de tres exàmens per pujar la seva nota final, que variarà en funció de quant ponderin les assignatures en cada grau universitari.

Fins a quatre punts

La fase específica té un valor de fins a quatre punts, que amb els deu de la fase general sumen un total de 14 punts corresponents a la nota de selectivitat. Aquesta qualificació representa un 40% de la nota d’accés a la universitat, mentre que el 60% restant s’obté de la mitjana de batxillerat.

Es pot destacar que els resultats obtinguts amb els exercicis només es tindran en compte a partir de l’aprovat, és a dir, amb una nota igual o superior a cinc. Els estudiants podran fer dos exàmens de la fase específica i podran sumar fins a dos punts amb cada un. Al seu torn, cada grau universitari definirà de quines assignatures convé avaluar-se segons les ponderacions (0,1 o 0,2) que tingui cada assignatura.

Matèries de modalitat

Notícies relacionades

Totes les persones que es presentin a les PAU 2022 podran escollir fins a tres matèries de modalitat d’una llista que ofereix 22 assignatures diferents: Anàlisi musical, biologia, ciències de la terra i del medi ambient, cultura audiovisual, dibuix artístic, dibuix tècnic, disseny, economia d’empresa, electrotècnia, física, fonaments de l’art, geografia, grec, història de l’art, història de la filosofia, literatura castellana, literatura catalana, llatí, matemàtiques aplicades a les ciències socials, matemàtiques, química i tecnologia industrial.

És important remarcar que per presentar-se a qualsevol d’aquests exercicis no és necessari haver cursat la matèria en qüestió i que les dates i horaris es poden consultar en la guia ràpida facilitada per EL PERIÓDICO.