Assignació de places

Sorteig del número de desempat de la preinscripció escolar 2022-23: què és i com funciona

A diferència de l’any passat, hi ha un sol número guanyador per als tres cicles

Sorteig del número de desempat de la preinscripció escolar 2022-23: què és i com funciona

MANU MITRU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El número guanyador per desempatar les sol·licituds de preinscripció escolar que tinguin els mateixos punts ha sigut el 1.013. Aquest sorteig servirà perquè algunes famílies afortunades puguin obtenir la seva plaça a l’escola o institut que vulguin. Al seu torn, a diferència d’altres anys, aquesta edició hi haurà un solguanyador per als tres cicles.

Excés de sol·licituds

Com sol ser habitual, als centres educatius de Barcelona hi ha més demanda que oferta de places per a la matriculació, de manera que aquestes iniciatives juguen un paper fonamental a l’hora de definir quins alumnes tenen accés a les escoles sol·licitades i quins no.

Per realitzar el sorteig, cada sol·licitud rep automàticament un nombre aleatori i el guanyador s’ha conegut aquest dilluns a les 11 del matí. A partir d’aquesta xifra, s’organitzen en ordre ascendent les peticions amb el mateix nombre de punts i, posteriorment, s’assignen les places. Així doncs, prenent com a exemple el sorteig del 2021-22, si el guanyador és el 69.448, qualsevol persona amb una xifra anterior assignada tindrà més complicat accedir al centre desitjat.

Només un guanyador

Notícies relacionades

A diferència del sorteig per al curs 2021-22, que es va extreure un número vencedor per a secundària diferent al guanyador d’infantil i primària, aquest any només hi haurà un designat per als tres cicles.

Després de la tramitació de les sol·licituds de preinscripció, que es van poder dur a terme tant en línia com de manera presencial, es van publicar les llistes amb l’ordre de puntuació corresponent a cada alumne. Després de desempatar les peticions amb el mateix nombre de punts, el pròxim pas serà efectuar la matrícula, del 21 al 29 de juny.